Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

Olgun bir Hindistan cevizi içerisindeki sudan ve meyveden yapılmış Hindistan cevizi sütü ile karıştırılmamalıdır. Hindistan cevizi suyunun yüzde 95’inden fazlası su içerir.Ayrıca geleneksel olarak dehidrasyonu tedavi etmek için kullanılır ve tropikal bölgelerde törensel hediyeler olarak verilir.İşte faydaları!

18.05.2018-14:21 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-14:14) Hindistan Cevizi Suyunun Faydaları

 Olgun bir Hindistan cevizi içerisindeki sudan ve meyveden yapılmış Hindistan cevizi sütü ile karıştırılmamalıdır. Hindistan cevizi suyunun yüzde 95’inden fazlası su içerir.Ayrıca geleneksel olarak dehidrasyonu tedavi etmek için kullanılır ve tropikal bölgelerde törensel hediyeler olarak verilir.İşte faydaları!

Bir bardak (240 gram) hindistan cevizi suyunda:

Kalori: 46
Karbonhidrat: 9 gr.
Lif: 3 gr.
Protein : 2 gr.
C Vitamini: Günlük ihtiyacın % 10’u.
Magnezyum: Günlük ihtiyacın % 15’i.
Manganez: Günlük ihtiyacın % 17’si.
Potasyum: Günlük ihtiyacın % 17’si.
Sodyum: Günlük ihtiyacın % 11’i.
Kalsiyum: Günlük ihtiyacın % 6’sı.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU FAYDALARI

 Araştırmalar Hindistan cevizi suyunun, vücudun susuz kalmasını önlediğini ve bir egzersizden sonra vücuda önemli oranda su takviyesi yapabildiğini göstermiştir. Ayrıca, dayanıklılık performansı için birçok içecekten daha az karbonhidrat vardır.

Hindistan cevizi suyunda, diğer meyve sularından daha az şeker ve karbonhidrat vardır. Ayrıca, sodyum ve potasyum gibi daha fazla mineral ve elektrolitler içerir.

Potasyum, özellikle egzersiz sırasında vücuttaki sıvı ve elektrolit dengesini korumaya yardımcı olur. Hindistan cevizi suyunda sodyumdan daha fazla potasyum olduğu için; potasyum, sodyumun tansiyon üzerindeki etkisini dengelemeye yardımcı olabilir ve hatta düşürmeye yardımcı olabilir.

Kalsiyum, güçlü kemikler ve dişler için hayati önem taşımaktadır. Kasların düzgün çalışmasına yardımcı olur. Egzersiz yaparken, kaslarınız kemiklerinizi çekip hafifçe parçalayacaktır. Vücudunuz iyileştikçe, kemikleriniz güçlenmek ve onarmak için kalsiyum kullanır.

Amino asitler dokuları onarmak için gereklidir ve proteinin yapı taşlarıdır. Hindistan cevizi suyu, inek sütüne kıyasla daha fazla alanin, arjinin, sistein ve serin(aminoasitler) içerir.

Böbrek taşı olan sıçanlar üzerinde yapılan bir araştırmada hindistancevizi suyunun; kristallerin böbreklere ve idrar yollarının diğer bölümlerine yapışmasını önlediği bulundu. Ayrıca, idrarda oluşan kristallerin sayısını azalttığı belirlendi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal