At Kestanesinin Faydaları Ve Kullanımı

Halk kullanımlarının birçoğu ispatlanmamış halde iken, sağlık için at kestanesinin az bilinen, ancak araştırılmış büyük faydaları vardır. Bunlara güçlü bir antioksidan yük; potansiyel bir erkek kısırlığı yardımı ve at kestane özütünün bazı kanser hücrelerini öldürdüğüne dair ön kanıt dahildir.İşte detaylar..

18.05.2018-14:13 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-14:13) At Kestanesinin Faydaları Ve Kullanımı

Halk kullanımlarının birçoğu ispatlanmamış halde iken, sağlık için at kestanesinin az bilinen, ancak araştırılmış büyük faydaları vardır. Bunlara güçlü bir antioksidan yük; potansiyel bir erkek kısırlığı yardımı ve at kestane özütünün bazı kanser hücrelerini öldürdüğüne dair ön kanıt dahildir.İşte detaylar...

AT KESTANESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kronik Venöz Yetmezlik aslında sadece ABD’de dahi insanların %40’ını etkileyen çok yaygın bir sıkıntıdır. Özellikle çoklu gebeliklerden sonra kadınlarda ve orta yaşlı veya yaşlı erişkinlerde daha yaygın görülür. Variköz damarlar ve kan pıhtıları (derin ven trombozu) CVI gelişimi için risk faktörleridir. Konvansiyonel kronik venöz yetmezlik tedavisi tipik olarak birçok hastanın rahatsızlıktan hoşlanmadığı sıkıştırma tedavisinden oluşur.

Bazı kaynaklar ayrıca, kremalı at kestane özütünün yanında kasap süpürgesi otunun kullanılmasının; Kronik Venöz Yetmezliğin habercisi olan varikoz damarları için yararlı bir tedavi olduğunu açıkladılar.

Laboratuvar ortamında, at kestane özütü; lösemi, serviks kanseri ve göğüs kanseri ile ilgili hücreler üzerinde kanserle mücadele etkileri gösterdi. Bunların en çarpıcısı, laboratuvar testlerinde yaklaşık yüzde 94’lük bir hücre ölüm oranının bulunduğu Akut T hücre lösemi olarak bilinen kanser tipini test etmek için kullanılan Jurkat hücreleri idi.

At kestanesi özütü, vücudun serbest radikal hasarı ile mücadele etmesine ve daha etkili bir şekilde hastalıkla savaşmasına yardımcı olabilecek inanılmaz antioksidanlar içerir.

2011’de, at kestanesi yağı ve keten tohumu yağı ile probiyotiklerin etkisini artırmak için fareler kullanılarak bir çalışma yapılmıştır. Bu doğal maddelerden her ikisi de prebiyotiklerin daha etkili olmasını sağladı. Çalışmayı yürüten bilim insanları, prebiyotiklerin kolon kanserini önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olan yararlı ajanlar olduğuna dikkat çekti.

 Muhtemelen at kestanesinin kronik venöz yetmezliğini olumlu yönde etkilediği mekanizmalardan da olan escin; 2010 araştırmasına göre varikosele bağlı kısırlığa sahip erkeklerdeki sperm sayısını ve kalitesini güvenli bir şekilde artırıyor.

AT KESTANESİ YAĞI

 At kestanesi genellikle günde 400-600 miligram arasında, 12 saat arayla iki dozaj ve eşit aralıklı dozlarda önerilir. Daha da önemlisi, günde 100-150 miligram arasında olan escin bileşenidir (aktif bileşik).
Bazı kaynaklar, doğrudan sorunlu damar alanlarına uygulanabilen at kestanesi kreminin; varikoz damarları etkilediğini ve hemoroid için kullanılabileceğini söylemiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal