Güvey Feneri Nedir? Faydaları Nelerdir?

Güvey feneri ağacı, güveyfeneri, güvey feneri, güvey kandili konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

18.05.2018-11:54 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:49) Güvey Feneri Nedir? Faydaları Nelerdir?

Güvey feneri ağacı, güveyfeneri, güvey feneri, güvey kandili ile ilgili detaylar haberimizde...

Güvey Feneri, Temmuz ayı başlarında ortaya çıkan beyaz renkte çiçekler açan, yaklaşık olarak 50 cm boyunda, otsu özelliğe sahip bir bitki çeşididir. Bu bitkinin, olgunlaşmış meyveleri dışındaki tüm kısımlarında zehir bulunmaktadır. bu nedenle, bu bitkiye dikkat edilmeli ve sadece meyveleri tüketilmelidir.

Güvey Feneri genellikle tarla, bağ ve bahçe ve yol kenarlarında kendiliğinden yetişebilmektedir. Bu bitki nemli toprağı sevmektedir. Sağlık açısından sakinleştirici, idrar sökücü ve karaciğer düzeltici olarak oldukça faydalı bir bitkidir.

GÜVEY FENERİ FAYDALARI

Oldukça tatsız bir meyveye sahip olan bu bitki, oldukça yoğun bir C vitaminine sahiptir. Aynı zamanda bağırsak kurtlarını dökmekle birlikte idrar söktürme özelliğine de sahiptir. Deri hastalıkları ve böbrek rahatsızlıklarına karşı da oldukça etkilidir. Romatizma hastalıkları, ateş düşürücü, öksürük kesici, idrar söktürücü, yangı giderici etkileri de bulunmaktadır.

GÜVEY FENERİ NASIL KULLANILMALIDIR?

Güvey Feneri, meyveler kurutulduktan sonra su içerisinde kaynatılarak kullanılır. Aynı zamanda meyveler taze olarak da tüketilebilmektedir. Ayrıca deri iltihaplarını yumuşatmak için yaprakları kullanılabilir.

Güvey Feneri hazırlamak için, 50 gr meyve ve bir çorba kaşığı yaprak, 1 litre su içerisinde yaklaşık 30 dakika boyunca kaynatılır. 2 saat süre dinlendirildikten sonra her gün 2 bardak içilmelidir. Ayrıca, yapraklar haşlanarak elde edilmiş olan su, diş ağrısı ve sıtma için faydalıdır. Elde edilen su ağızda çalkalanarak kullanılır.

Güvey Feneri, veteriner hekimlikte de kullanılabilir. Kuşpalazı hastalığına karşı oldukça etkisi olan Güvey Feneri bitkisi, yemlerin içine karıştırılarak hayvanlara verilir. Güvey Fenerinin gözle görülür bir yan etkisi yoktur. Ancak her ihtimale karşı, aşırı bir kullanım yapılmamalıdır. Özellikle bitkinin zehirli olan kısımları temizlenerek sadece meyveleri tüketilmelidir. Uzun süre su içerisinde bekletilmiş olan meyveler tüketilmemeli ve taze olarak kullanılmalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal