Oruç Tutmanın Faydaları

Oruç tutmanın bilimsel faydaları, oruç tutmanın sağlığa faydaları, orucun faydaları maddeler halinde, orucun dini faydaları, orucun faydaları 5 tane, orucun mideye faydaları konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

18.05.2018-10:50 - (Son Güncelleme: 18.05.2018-11:05) Oruç Tutmanın Faydaları

Oruç tutmanın bilimsel faydaları, oruç tutmanın sağlığa faydaları, orucun faydaları maddeler halinde, orucun dini faydaları, orucun faydaları 5 tane, orucun mideye faydaları konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

11 ayın sultanı Ramazan ayında İslam dininde farz kılınmış oruç ibadetinin şüphesiz insana eğer ciddi bir hastalık söz konusu değilse, hem fizyolojik hem de psikolojik faydaları vardır.

Buna karşıt olan yani orucun zararlı bir eylem olduğunu savunanlar, genelde oruç tutmanın açlıktan farksız olduğu yönünde bir görüşe sahiptir. Bilâkis, açlık esnasında midede asit salgılanması artar. Çünkü mide teyakkuzdadır ve besin beklemektedir. Fakat yapılan araştırmalara göre oruç tutma eyleminde, mide sahur vaktinde çalışır ve beyin, mideye güneşin batımına kadar vücuda besin girmeyeceğini ileteceğinden burada açlık ve orucun aynı şey olmadığını söyleyebiliriz.

İRADE

30 gün boyunca yaklaşık 17 saat aç ve susuz kalmak. Her ne kadar ihtiyaç içerisinde olunsa dahi güneş batıncaya, ezan duyuluncaya dek hiçbir şey yememek insanın iradesini güçlendiriyor.

BEYİN SAĞLIĞI

Beynin önemli bir kaynağı olan karbonhidrat tüketilmediğinde vücutta salgılanan keton isimli bir madde salgılar. Tıp dünyası, ketonun beyin hücrelerinde koruyucu bir etki yarattığı yönünde bir görüşe sahip. Yaklaşık 12 saat boyunca hiçbir besin tüketmemek, keton üretimini tetikler.

Amerikan Ulusal Yaşlılık Enstitüsü yayınladığı araştırmada oruç tutmanın Alzheimer hastalığını önlediğini ve semptomları geciktirdiğini öne sürmüştür.

KARACİĞER, TOKSİN MADDELER VE CİLT

Aç kalınan süre zarfında, karaciğer dinlenir ve vücuttaki toksin maddeleri temizler. Aynı zamanda karaciğer yağlanması azalır.

Ciltte akne, sivilce oluşumu gibi problemlerin büyük bir bölümü karaciğer yağlanmasından kaynaklanır. Karaciğer yağlanması azalacağından, cilt problemleri de azalacaktır.

HÜCRELERİN YENİLENME HIZI

ABD’de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT)’de yapılan deneyde; 24 saat boyunca aç kalan farelerin diğer farelere oranla iki kat daha fazla hücre yenileme kapasitesi olduğu saptandı. Oruç tutmak, hücre yenilenme hızını artırır ve bir nevi vücudu gençleştirir diyebiliriz.

SAĞLIKLI KİLO VERMEK

Vücudun enerjiye ihtiyacı var. Fakat gerekli enerji için herhangi bir şey yenmiyor ve içilmiyor. İşte tamda bu esnada, vücut kendi depoladığı yağları yakmaya başlar. Bu sayede sağlıklı kilo verilmiş olur.

KOLESTEROL VE TANSİYON

Vücuda besin girmediğinden, vücut yağ yakma modundayken kan şekeri, kolesterol gibi değerler düşecektir. Ayrıca, tansiyon seviyesi normale yaklaşacaktır. Pankreasın dinlenmesiyle oluşan insülin hassasiyeti şeker, kalp damar hastalıkları ve birçok hastalığın oluşumunu ve ilerlemesini de engelleyecektir.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal