Haftada 1 Defa Şeftali Suyu İçerseniz Ne Olur? Şeftali Suyu Ağız Kanserine İyi Gelir mi?

Lif bakımından oldukça zengin olan şeftalinin sağlığımıza faydaları nelerdir? Özellikle sindirim sistemine iyi gelen şeftaliyi haftada bir içersek ne gibi yararları olur? Birçok kanser çeşidine iyi geldiği bilinen şeftali suyunun hiç bilmediğiniz faydalarını sizin için derledik.

08.06.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 08.06.2019-12:44)

Şeftali, içerdiği vitamin ve mineral sayesinde göz sağlığından cilde kadar birçok faydası vardır. Zengin sıvı içeriği  böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlar. Vücudun susuz kalmasının önüne geçer.

ŞEFTALİ SUYUNUN FAYDALARI  

-C vitamini açısından zengin olduğundan kas ve kemik gelişimini destekler.

- Yemeklerden sonra oluşan hazımsızlık ve şişlik gibi mide sorunlarının yaşanmasını önler.

- Vücuttaki serbest radikalleri idrar yolu ile atmanza yardımcı olur. Ayrıca güçlü bir idrar söktürücüdür.

Zengin sıvı içeriği ile böbrek üstü bezlerinin çalışmasını sağlar. Vücudun susuz kalmasını önlediği gibi aynı zamanda sıvı kandaki hücreleri ve sinirlerin akışını sağlamaktadır.

 -Fenolik bileşikler açısından da zengin olan şeftali, kötü kolesterolü  düşürür ve içerisindeki antioksidanlar sayesinde damarları temizleyerek kan akışını dengede tutar. Böylece ödem ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini de azaltmış olur.

- Yapılan çalışmalarda şeftalinin kolon, akciğer ve ağız kanseri gibi hastalıklara sebep olan tümörlerin oluşumunu azaltığı tespit edilmiştir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal