Genç Cildin Anahtarı Kollajen!

Özellikle kadınların özen gösterdiği gençlik formülünde en etkili olanı bulundu. Kollajen cilde nasıl bir fayda sağlamaktadır?

14.12.2019-14:01 - (Son Güncelleme: 14.12.2019-13:53)

 Kollajen cilde nasıl bir fayda sağlamaktadır? Özellikle kadınların özen gösterdiği gençlik formülünde en etkili olanı bulundu.

KOLLAJEN CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem Ayran, “Kollajenin bilinen en az 16 çeşidi var ama insan vücudunun yüzde 89-90' ı Tip1,2,3 kollajenden oluşur. Cilt, saç, tırnak, tendonlarda Tip1 ve Tip3 önemliyken eklem kıkırdağında, Tip2 kollajen daha yoğundur. Hücrelerin arasında ve yumuşak dokuda, yapıları bir arada tutan, sıkı, fibröz yapıda, güçlü, esnek bir proteindir.

Endojen kollajen vücudumuzda üretilir. Eksojen kollajen dışarıdan aldığımız destek ürünlerdir. Kollajen tüm vücudumuzda bulunur ama daha çok; Ciltte, kemiklerde ve yumuşak dokuda yer alır. Biliyoruz ki, 5 yasindan itibaren her yıl yüzde 1,5 oranında kollajenimizi kaybederiz.  Ağızdan alınan kollajenlerle ilgili birçok çalışma gösteriyor ki, vücudun nemlenmesinde artış, kırışıklıklarda azalma sağlar. Ancak burada doğru kollajen ve doğru doz önemli" dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal