Gebelikte Diş Dolgusu Zarar Verir mi?

Gebelikte diş ile ilgili işlemlerin yapılıp yapılmayacağı en çok merak edilen konulardan biri. Özellikle gebelikte diş dolgusu yapılır mı? sorusu merak ediliyor.

05.09.2019-11:44 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-11:41) Gebelikte Diş Dolgusu Zarar Verir mi?

Gebelikte diş çekilmesi, diş dolgusu yapılması gibi durumlar için hamileler çekingen olsa da uzmanlar açıklamalarını yapıyorlar.

HAMİLELİKTE DİŞ DOLGUSU YAPILIR MI?

Enfeksiyon riskini azaltmak için gebelik esnasında diş dolgusu yapılarak dişlerin en kısa zamanda tedavi edilmesi lazımdır. Yapılan bazı çalışmalar, hamilelikte kanal tedavisi ve diş dolgusu gibi tedavilerin bebek üstüne negatif bir etki oluşturduğuna dair kanıt olmadığını göstermiştir. Fakat aksi bir belirti olmamakla beraber bazı diş doktorları hamilelikte cıvalı amalgam dolgu maddelerini uygulamamayı seçiyorlar. Dolgularda cıvalı amalgam uygulanması hakkında endişeleriniz mevcutsa, diş hekiminize kompozit veya porselen benzeri alternatif malzemeler hakkında sorun. Üstelik, bölgesel anestezikler, antibiyotikler ve ağrı kesici ilaçlar da dahil olmak üzere bazı ilaçlar hamilelikte güvenle kullanılabilir. Netice itibariyle gebelik esnasında dolgu ve kanal tedavisi yaptırmanın herhangi bir zararı yoktur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal