Evcil Hayvanlar Coronavirüs Bulaştırıyor mu?

Coronavirüs hayvandan insana bulaşır mı sorusu son günlerde çok konuşulan konular arasında geliyor.Türk Veteriner Hekimler Birliği konuya açıklama getirmek amacıyla düzenledikleri basın toplantısında bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşılmadığını belirtirken, hijyen kurallarına uyulması konusunda uyardılar.

17.03.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-10:21) Evcil Hayvanlar Coronavirüs Bulaştırıyor mu?

Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Ali Eroğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Hastalığın yayılmasında köpeklerin bir rol oynadığına veya köpeklerin bu hastalığa yakalandıklarına dair hiçbir delil yoktur” şeklinde konuştu.

Hong Kong'ta 26 Şubat'ta bir köpekte virüse rastlandığını ancak virüsün insandan hayvana bulaştığını hatırlatan Eroğlu, 'Coronavirüsün yayılmasının nedeninin insandan insana bulaşması olduğunun altını çizerek, evcil hayvanların hastalığı bulaştıra bileceğine dair bir delil yoktur' açıklamasında bulundu.

CORONAVİRÜS HASTALARI HAYVANLARA YAKIN TEMASTA BULUNMAMALI

Eroğlu, “Hayvanlara dokunurken, bakımları yapılırken temel hijyen ve biyogüvenlik kurallarına her zaman uyulmalıdır. Bu kurallar; hayvanlara yaklaşmadan önce veya sonra ve hayvanların yemlerine, eşyalarına dokunmadan önce ve sonra ellerin yıkanmasını ve çok yakın temastan kaçınmayı içerir” diyerek evinde evcil hayvan besleyen vatandaşların Coronavirüse karşı temizlik kurallarını muhakkak uygulamaları gerektiğini vurguladı.

Eroğlu'na göre Coronavirüs hastası olanlar veya tıbbi gözetimdekiler evcil hayvanlarından yakın temastan kaçınmalı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal