Coronavirüs Buradan Bulaşıyor!

Coronavirüsün Türkiye’de görülmesi ve vaka sayısının artmasıyla birlikte vatandaşlarda tedbirlerini artırmaya başladı. Virüs taşıyıcıların öksürme, hapşırma yoluyla saçtığı damlacıklar ve solunum salgılarının temas ettiği yüzeylere dokunulması sonucu ellerin göz, ağız, burun mukozası teması ile bulaşmaktadır.

17.03.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-09:28) Coronavirüs Buradan Bulaşıyor!

Dt. Pertev Kökdemir Coronovirüsünün ağızdan bulaşmaması için koruyucu tedbirler hakkında bilgiler verdi.

VİRÜS AĞZIMIZDAN BULAŞIYOR

Coronovirüs, virüs kökenli hastalıklar arasında yer alıp solunum ve ağız yolu ile bulaşmaktadır. Virüs ile temas eden ellerimizi ağzımıza veya dudaklarımıza değdirmemiz ile bulaşma gerçekleşmektedir. Bu bulaşma sonucu vücut sistemimize giren virüsler hastalığa neden olabilmektedir.

Ağızdan alınan virüslerin kan sistemine geçmeden önce yok edilmesi yani kan dolaşımına girmesini engellemenin hayati önem taşıdığının altını çizen Dt. Kökdemir, özellikle ellerin temiz tutulması gerektiğini ve kirliyken ağız, burun ve göz gibi yüzümüzde yer alan organlara sürülmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Bunun yanı sıra virüslerin hızlı bir şekilde kan dolaşımına katılmaması için diş etlerinin sağlığının yerinde olması gerekmektedir. Eğer diş eti iltihabı, yara ya da gözle görülmeyen mikro çatlaklar varsa virüslerin çok hızlı bir şekilde kan dolaşımına katılabileceğini açıklayan Dt.Kökdemir, diş etlerinde kanama veya kızarıklık olan kişilerin gargara yapılmasının yararlı olabileceğini ifade etti. Bu gibi şikâyetleri olan kişilerin en yakın zamanda diş hekimine giderek tedavi olmasını önerdi.

Virüs ile temas gerçekleştikten sonra ilk 2 saatin çok önemli olduğunu belirten Dt. Kökdemir, bu süre içinde ağzımızı gargara ile çalkalar ve sık sık su içersek virüsün hastalığa neden olmadan yok edilebileceğini veya mideye inerek mide asitleri tarafından yok olmalarını sağlayabileceğimizi belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal