Eklem Sağlını Korumanın Yolu Kefirden Geçiyor

Hem sağlığı hem de sosyal hayatı önemli ölçüde etkileyen eklem sağlığını korumak için tüketilen besinlere dikkat etmek gerekiyor. İşte eklem sağlığını korumak için tüketilmesi gereken besinler…

13.01.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-10:12)

Eklem sağlığını korumak için nasıl beslenmeli? Hangi besinleri tüketilmesi gerekir? Detaylar haberimizde…

EKLEM SAĞLIĞI İÇİN TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Yapılan araştırmalara göre zeytinyağının düzenli kullanılması eklemlerdeki sinovyal sıvının korunması ve azalması durumunda artışını sağlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak kefir tüketen kişilerde eklem sertliği ve enflamasyon belirtilerinde azalma görüldüğünü gösteriyor. Portakal tüketimi de, diz ağrılarının ve enflamasyon belirtilerinin azalmasına yardımcı olur. Eğer romatizmal hastalıklara bağlı inflamatuar eklem ağrısı probleminiz varsa daha fazla balık yiyin. Somon ve uskumru gibi yağlı soğuk su türleri, Omega-3 yağ asitlerinin iyi kaynaklarıdır. Omega-3, eklem ağrısı ve romatizmalı insanlarda hassasiyet nedeni olan iltihaplanmanın azaltılmasının yanı sıra; eklemlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Eklem sağlığınızı korumak için bu besinleri mutlaka tüketmelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal