Böbrekleri Temizlediği Ortaya Çıktı

Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden bir alan olan balkabağının böbreklerin temizlenmesine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Peki, balkabağının başka hangi faydaları var? Detaylar haberimizde…

13.01.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-09:49)

Cucurbita ailesine ait çok değerli bir sebze olan balkabağı içerdiği zengin A vitamini, düşük kalorisi, zengin lif yapısı, yüksek oranda içerdiği demir ile insan sağlığı açısından çok önemli bir besindir.

BALKABAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kabak, güçlü bir antioksidan olan, UV hasarlarını tersine çeviren ve cilt dokusunu iyileştiren beta-karoten içeren bir C vitamini kaynağıdır. Kolajen üretimini desteklemeye yardımcı olur, cildi kırışıklıklara ve hatta cilt kanserine neden olan serbest radikal hasarlarından korur. Prostat ve akciğer kanseri de dahil olmak üzere bazı kanser türlerinde yakalanma oranını düşürmektedir. İçerdiği yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde böbrek sağlığına da oldukça faydalıdır. Böbreklerin temizlenmesine yardımcı olan bir sebzedir. Balkabağının içerisinde bulunan A vitamin göz sağlığı için gereklidir ve retinanın ışığı emmesine ve işlemesine yardımcı olur. Göz sağlığı için tüketilmesi önerilen balkabağı aynı zamanda, kataraktın önlenmesine yardımcı olur. Kabak, niasin, riboflavin, B6 ve folat gibi iyi bir B vitamini kaynağıdır. Niasin dolaşımı iyileştirir ve bu nedenle akne tedavisinde oldukça faydalıdır. Folat, hücre yenilenmesini ve yenilenmeyi iyileştiren dolaşımın artmasına yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal