Diş Kaybına Neden Oluyor!

Diş taşı, dişlerin yüzeyinde bakterilerin tükürükle birleşmesi ve plak oluşturup sertleşmesi sonucu oluşuyor. Her gün ağız ve diş temizliği yapan kişilerde de sıklıkla diş taşı görülüyor. Peki, diş taşları temizlenmezse ne olur?

07.01.2020-09:43 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-09:30)

Diş taşları temizlenmezse diş kaybına yol açabileceğinden düzgün bir şekilde dişi fırçalamak ve diş ipi kullanmak son derece önemlidir. Peki diş taşları nasıl geçer? Diş taşından kurtulmanın doğal yolları nelerdir? Detaylar haberimizde…

DİŞ TAŞLARI NASIL GEÇER?

Diş taşının oluşmasının temel nedenlerinden biri dişlerin doğru fırçalanmaması. Günde iki kere diş fırçalayan kişilerde bile diş taşı görülebilir. Diş taşı oluşmaması için en önemli şey dişin doğru teknikle fırçalanmasıdır. Dişin doğru teknikte fırçalanmaması sonucunda diş etinde enfeksiyonlar oluşmaya başlar, bu enfeksiyonlar zamanla çene kemiğinde yıkımlara neden olur ve oluşan enfeksiyonlar diş köküne kadar ilerleyerek diş kaybına sebebiyet verebilir. Diş taşları evde doğal yöntemlerle temizlenebilir. Bunun için en etkili yöntem karbonat ve tuzdur. Karbonat antibakteriyel özelliği sayesinde plak ve tartarı yok eder, ayrıca dişlerin beyazlamasında da etkilidir. Tuz da antimikrobiyal madde olduğundan kısa sürede plak ve tartarlardan kurtulmanızı sağlar. Karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp bu karışıma batırın. Dişlerinizi nazikçe bu karışımla fırçalayın. Ardından ağzınızı suyla çalkalayıp tükürün. Bu yönteme gün aşırı yani birer gün ara verip devam edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal