Sağlıklı Bir Uyku İçin Yapmanız Gerekenler

Gün içerisinde bir an önce eve gidip kendimizi yatağa atmak ve uyumak isteriz. Tüm günün yorgunluğunu ve stresini geride bırakmak ve sağlıklı bir uyku için yapmanız gerekenler çok basit…

02.01.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-14:19)

Uyandığında kendini dinlenmiş hissetmeyi herkes ister. Bedensel ve sinirsel sağlığı korumanın en önemli yolu sağlıklı bir uykudur. Sağlıklı bir uyku için ne yapmak gerekir?

SAĞLIKLI UYKU İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Daha iyi bir uyku için öncelikle yatış ve kalkış saatlerini olabildiğince benzer tutmaya çalışmak uyku ritminizi tutturmak açısında önemli olacaktır. Dinlenmek ve rahatlamak için önceliklerinizden biri de odanızdaki dağınıklığı ortadan kaldırmak olacaktır. Etrafınızdaki gereksiz bulunan teknolojik aletleri uyumadan önce odadan çıkarmayı ihmal etmeyin. Stressiz ve daha sağlıklı bir uyku için sürdürülebilir ve toksik kimyasal madde içermeyen yataklar tercih etmeye özen gösterin. Geceleri yatmadan önce odanıza veya yastığınıza rahatlatan kokular sıkabilirsiniz. Uyumadan önce kafein, nikotin, tein vb. gibi uyarıcı maddeler içeren; kahve, çay, enerji içecekleri, sigara kullanımı ve asitli içecekleri tüketmemeye özen göstermelidir. Eğer bu önerilere rağmen uyku durumunuz kötüleşiyorsa ve daha farklı şikayetleriniz de varsa bir psikiyatriste başvurmanız iyi olacaktır. Çünkü uyku düzensizlikleri çoğu zaman farklı bir psikiyatrik ya da diğer bir tıbbi durumun habercisi olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal