Ağızda Oluşan Yaraları İyileştirmenin En Hızlı Yolu

Aft ya da diğer adıyla pamukçuğu iyileştirmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen aft yaralarını en hızlı şekilde geçiren tavsiye ettiğimiz yöntemi deneyebilirsiniz.

30.12.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 30.12.2019-10:35)

Aftı iyileştiren bir ilaç yoktur. Sadece acıyı düşüren jeller ve kremler vardır. Ancak bunlar aftın iyileşme sürecini değiştirmez. Ancak sizin için hazırladığımız bu haber de aft yaralarına en hızlı nasıl iyileştirebileceğinizin cevabını bulabilirsiniz.

AFT YARALARINA NE İYİ GELİR?

Aftların neden olduğu tam olarak nedeni bilinmese de bazı insanlarda kalıtımsal olduğu düşünülmektedir. Demir, B vitamini ve folik asit eksiklikleri ile stres, adet dönemi, tahriş ve diş macununa karşı alerji gibi durumlardan sonra da aft görülebilmektedir. Aft yaralarını en hızlı şekilde iyileşmesi için gargara yapabileceğiniz bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bunun içinde sumaktan yararlanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir yemek kaşığı sumak ile bir su bardağı suyu kaynatmak olacaktır. Daha sonra soğuyan bu karışımla gargara yaparak en hızlı şekil de iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal