Deniz Anası Sokması Nedir? Deniz Anası Soktuktan Sonra Ne Yapılmalı?

Denizde zaman geçirdiğimiz şu sıcak günlerde deniz anası ile karşılaşmanız olası. Isırabilen deniz anaları sizi sokarsa sakın korkmayın doğal yolla temizlenebiliyor.

06.08.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-13:13) Deniz Anası Sokması Nedir? Deniz Anası Soktuktan Sonra Ne Yapılmalı?

Deniz anaların birçok türü sahip olsa da temelde denizde yüzenler için agresif bir hayvan olabiliyor. Bu nedenle sokması halinde neler yapılmalı yazımıza bakmalısınız.

DENİZ ANASI NASIL SOKAR? DENİZ ANASI SOKMASI NEDİR?

Halk arasında denizanası çarpması, ısırması veya yanığı olarak da tanınan denizanası sokması erken müdahale edilmediğinde ciddi sağlık problemlerine sebep olur. Soktuğu yerde kaşınma, kabarma, kızarıklık, uyuşma veya ağrının bütün vücuda yavaş yavaş yayılması gibi göstergelerle kendini gösterir. Aynı zamanda bulantı, kusma ve şiddetli baş dönmesine bağlı bayılma gibi ciddi problemleri de beraberinde getirir. Denizanalarının cinsine bağlı müdahaleler değişir. Fakat çoğu denizanası sokması vakasın da doğal method kullanılır.

DENİZ ANASI SOKTUKTAN SONRA NE YAPILMALI?

Denizanasının soktuğu yere dokunulmamalı ve kaşımaktan uzak durulmalıdır. Çünkü ısırılan yerdeki enfeksiyon hızla yayılabilir. Isırılan yere içme suyunu dökmek yanıcılığı artırabilir bu nedenle deniz suyu dökülmesinde yarar var. Üstü herhangi bir şeyle asla kapatılmamalıdır. Enfeksiyon hava almadığında iltihaplanmaya çevirir.

SİRKE

Denizanasının ısırdığı bölgeyi sirke ile yıkayabilir sonrasında kalan dokunaçları temiz bir cımbızla alabilirsiniz. Sirkeyi daha etkili hale dönüştürmek için içerisine biraz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.

KARBONAT TUZ

Enfeksiyon ve kaşıntıyı azaltmak için 2 yemek kaşığı tuzu, 3 yemek kaşığı karbonatı ve bir buçuk bardak ılık suyu karıştırıp krem kıvamına dönüştürürsünüz. Sonrasında bölgenin olduğu bölgeyi dokunaçlardan temizledikten sonra bu karışımı uygulayabilirsiniz. Beş dakika bekledikten sonra deniz suyu ya da sirke ile yıkayınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal