Arı Sokmasını Tedavi Eden Ev Yapımı Karışımlar

Arı sokması yaz günlerini daha artan ve alerji olmadığı müddetçe hayati bir tehlike arz etmeyen bir konudur. Peki arı sokmasını tedavi eden ev yapımı karışımlar neler? İşte detaylar…

27.07.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-15:25)

Tedavi edilmediği zaman ölümcül olabilen arı sokmaları evinizde var olan basit malzemeler ile tedavi edebilirsiniz. Fakat, alerjik reaksiyon izlendiği an tıbbi destek almalısınız. İşte, arı sokmalarını geçirecek doğal yönler. 

Arı sokması günlük yaşamın içerisinde insanların başına gelebilecek gayet doğal bir durumdur. Özellikle açık alanlarda vakit geçirmeyi sevenler bu durumlarla sık sık karşılaşmakta. Bu durumu basit olarak yorumlayacak olursak, arı zehrinin insan vücuduna bıraktığı etkidir. 

ARI SOKMASI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Arı sokması tedavisi arının türüyle de alakalı bir durumdur. Alerjisi olanlar ya da arı sokması sonrası belirgin farklılıklar hissedenlerin muhakkak bir doktora görünmeleri gerekmektedir. Fakat hafif etkideki ara sokmaları için uygulanabilecek bazı pratik yöntemler bulunuyor.

ARI SOKMASINDAN SONRA NE YAPMALIYIZ?

Arı sokmasının ardından yapılacak ilk işlem dikkatli bir şekilde arının iğnesini bölgeden çıkartmaktır. Daha sonra sizin için hazırladığımız yöntemleri uygulayarak tedavinizi yapabilirsiniz. Arının sokmasından sonra geçmeyen şikayetler mevcutsa kesinlikle doktora başvurulmalı.

ARI SOKMASI İÇİN EV YAPIMI KARIŞIMLAR

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, arının toksiti rahatça bertaraf edebilir. Arının soktuğu yere 1-2 damla lavanta yağı damlatın. Birkaç dakiknın ardından ağrı ve acı geçmeye başlayacak.

Karbonat ve Sirke

Bir miktar karbonatı, sirke ve suyla macun kıvamına gelecek biçimde harmanlayın. Elde ettiğiniz macunu, sokulan yere sürüp 30 dakika bekleyin. Karbonat ve sirke, arının iğnesinde var olan asidi etkisiz hale getirecek ve acı duygusunu alacaktır.

Sarımsak

1-2 diş sarımsağı suyunu salana dek ezip, yaranın üzerini bastırın. Ardıdan, nemli bir bez veya havluyla örtüp 20-30 dakika bekleyin. Bandajı çıkardıktan sonra yarayı suyla yıkayın.

Soğan

Soğan arı sokması dahil pek çok böcek ısırığına iyi gelir. Bir soğanı ortadan ikiye kesin ve sulu kısmını yaranın üzerine bastırın. Ağrının ve acının çok kısa bir zamanın ardından geçtiğini göreceksiniz.

Diş Macunu

Diş macunu da karbonat benzeri sokulan yerdeki asidi etkisiz hale getirecek, yanma, ağrı ve şişme meydana gelmesini önleyecektir. Diş macununu yaranın üzerine sürüp, yıkamadan önce 20-30 dakika bekletin.

ARI SOKMASI ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Arı sokması alerjisi olan insanlar için tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Şişlik ve kaşıntı alerjinin en büyük belirtileri olurken, bunlardan ayrı olarak bazı alerji belirtileri vardı. 

-Belirtiler şu şekilde:

-Nefes darlığı

-Mide bulantısı ve kusma

-Şiddetli ağrı

-Sızlama

-Yanma

-Çarpıntı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal