Alerjiye İyi Gelen 5 Bitki

Yapılan araştırmalara göre birçok insan yıl içerisinde bir tür alerjik reaksiyon yaşayabiliyor. Alerjinizi tetiklemesinden korktuğunuz için bitkilerden uzak duranlara, alerjiye iyi gelecek 5 bitkiyi listeledik.

15.04.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-11:56) Alerjiye İyi Gelen 5 Bitki

Havayı kirleten kimyasallar alerjik reaksiyonların artmasına neden oluyor. Bu yüzden insanlar alerjik reaksiyonların görülmesi her yıl artıyor. Bu artış yüzünden birçok kişi sevdikleri şeylerden uzak duruyor. Bizde sizler için alerjiye iyi gelecek 5 bitkiyi listeledik.

İŞTE ALAERJİYE İYİ GELECEK 5 BİTKİ

1. Yelken Çiçeği

Koyu yeşil yaprakları ve beyaz çiçekleri ile yelken çiçeği bir diğer adıyla barış zambakları sadece güzel olmakla kalmıyor, aynı zamanda arındırıcı özellikleriyle de oldukça özel bir bitki. Yapılan çalışmalar, bu bitkinin toksik ve alerjenik hava kirleticileri önemli ölçüde azaltabildiğini gösteriyor.

2. Çin Herdemyeşili

Çin herdemyeşili, soluduğumuz havayı temizleyebilen NASA'nın önerdiği birkaç bitkiden bir tanesi. Havadaki benzen gibi zararlı kimyasalları ve partikülleri temizler. Almadan önce kullanımına bakmanızı tavsiye ederim.

3. Kauçuk Bitkisi

Sert, plastiğe benzer yapraklarından dolayı bu ismi alan Kauçuk bitkisi ya da bilimsel adıyla ‘Ficus elastica’, aynı zamanda bir formaldehit yani toksin temizleyicidir. Ancak bu kimyasal bileşiğin çocuklarda astımı artırdığı görülmüştür.

4. Janet Craig Bitkisi

İster dracaena fragrans, ister janet craig veya mısır sapı bitkisi olarak adlandırın, alerjiniz varsa bu tür bitkileri evinizde bulundurabilirsiniz. Astımı ve alerjik riniti arttırdığı bilinen toluenin havasını oldukça temizler.

5. Boston eğrelti otu

Nemli yerlerde daha iyi yetişen bu bitki çok az bakım ister. Eski bir NASA araştırmacısı bilim insanı, ‘Boston eğrelti otu havadaki zararlı toksinleri ortadan kaldırmak için en etkili bitkilerden biridir’ demiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal