Çocukların Başı Neden Ağrır? Çocuklar Baş Ağrısını Resimle Nasıl Anlatır?

Okul öncesi dönemlerde baş ağrısı yaşayan çocuklar bunu nasıl dile getirir? O dönemde çocukların başı neden ağrır? Kendini ifade etmekte zorlanan çocuğun baş ağrısını en hızlı nasıl gidermek gerekir? Çocuğunuzun size verdiği mesajları doğru okuyun.

28.08.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-12:47) Çocukların Başı Neden Ağrır? Çocuklar Baş Ağrısını Resimle Nasıl Anlatır?

Çocukların özellikle okul öncesi dönemlerde karın ve baş ağrılarını anlatmalarının güç olduğunu belirten uzmanlar, onlara ebeveynlerin resim yapmalarını isteyerek yardımcı olabileceğinin altını çizdi.

ONLARA RESİM ÇİZDİRİN

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı, Nöroloji Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Derya Uludüz, çocukların ağrıyı doğru  şekilde ifade edebilmesi için uygulanabilecek en verimli yöntemin onlara resim çizdirmek olduğunu dile getirdi.

KARIN AĞRISI DA BAŞ AĞRISI BELİRTİSİ OLABİLİR

Çocuklarda 7-8 yaşlarına dek ağrının tanısının geciktiğinin altını çizen Prof.Dr. Uludüz, “Çünkü çocuk 7-8 yaşından sonra kendini daha net şekilde  ifade edebiliyor. Belirtileri de erişkinlerde görüldüğü gibi değil. Karın ağrısı da baş ağrısı belirtisi olabiliyor. Çok iyi dinlerseniz tanıyı anlayabiliyorsunuz” diye konuştu.

MİGREN OLAN ÇEKİÇ ÇİZİYOR

Şimdiye kadar uzun süre gözlemledikleri çocuklardan tuhaf geri dönüşler aldıklarını anlatan Prof.Dr. Uludüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mesela gerilim baş ağrısı olan çocuğun resminde duygusal kısım ön planda. Üzgün resimler çiziyor. Migren baş ağrısı olan çocuk ise işte kafasına bir çekiçle vuruyorlarmış gibi ağrısını betimliyor. Ağrısının şiddetini tarif etmeye çalışıyor. Bu resimleri bir psikoloğa yorumlatıp bizim koyduğumuz teşhislerle karşılaştırdık. Sonuçlar oldukça uyumluydu."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal