Stres ve Kaygıyı Badem Yiyerek Azaltın

Günlük hayatın stresinden ve kaygılarından uzaklaşmak modern yaşam koşullarında zor olabiliyor. İlave besinlerle ve doğal gıdalarla günlük streslerden korunabilir kendinizi iyi hissettirecek şeylerden faydalanabilirisiniz. Her gün bir avuç badem ruh sağlığınıza iyi gelecek.

28.08.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-12:15) Stres ve Kaygıyı Badem Yiyerek Azaltın

Stresszi bir yaşamı düşünemeyiz ancak stresi azaltmak bizim elimizde. Yediğimiz besinler, aldığımız gıdalar ve proteinler bizi hastalıklardan koruyacak, kaygılarırmızı azaltacaktır.

BİR AVUÇ BADEM RUH SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

B vitaminleri, vücudumuzun hem fiziksel hem de ruhsal durumunda önemli rol oynar. Bir çok araştırmada, B vitamini bakımından zengin dana eti, avokado, badem tarzı besinleri bol bol tüketmenin, sinir sistemine pozitif etki yaptığı gözlenmiştir.

Bu vitaminlerin eksikliğinde de kaygı bozuklukları ortaya çıkabilir. Yeterli B6 vitamini karşılığında, vücudumuzun mutluluk hormonu diye de bildiğimiz serotonini salgılaması kolaylaşıyor, hissettiğiniz stres ve kaygı azalıyor. Badem bununla beraber B2 ve E vitamini açısından da zengin ve hem stresi azaltıyor, hem de bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı oluyor. Her gün küçük bir avuç badem tüketerek daha az stresli bir gün geçirebilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal