Badem Göz Estetiği Nedir? Kimler Badem Göz Estetiği Yaptırabilir?

Burun, çene derken son dönemlerde göz şeklimizi bile değiştirecek cerrahi estetikler oldukça revaçta. Badem göz diye tabir edilen göz yapısına sonradan sahip olmak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Peki badem göz estetiği nedir nasıl yapılır? İşte merak ettikleriniz.

22.07.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-13:47) Badem Göz Estetiği Nedir? Kimler Badem Göz Estetiği Yaptırabilir?

Göz kapağının dış köşesi iç köşesine oranla daha yukarıda ve belli bir açı ile biter. Fakat bazı genetik durumlarda göz kapakları dış kısmı daha aşağıda kalır. İç köşe ile aynı hizada olabildiği gibi bazen de daha aşağıdadır. Bununla beraber göz kapaklarının dış köşesi belirli bir açıda ve keskindir. Bu köşe anotomik sebeplerle veya yaş ile gevşediğinde yuvarlak bir görünüm alır ve bu durum göz kapağında gevşekliği belli eder.

BADEM GÖZ ESTETİĞİ NEDİR? 

Son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz 'badem göz estetiği' bu durumlarda başvurulan bir tedavi şeklidir. Lokal anestezi ile küçük bir kesiden gerçekleştirilen ameliyat yaklaşık olarak yarım saat sürer. Burada yapılması şart olan dokuların gevşekliğine göre ameliyat planı çıkarılmalı ve dokular yeni belirlenen periost alanına asılmalıdır.

Sadece göz kapağının dış tarafından yaklaşık 1 santimlik bir alan uyuşturularak yapılan bu cerrahi uygulama yine bu bölgede 34 dikişle bitirilmektedir. Dokuların daha iyi iyileşmesi adına dikişler 5. günde alınmalıdır. 'Badem göz estetiği' ameliyatında önemli olan mevcut dokuların durumlarının çok iyi analiz edilerek hastaya uygun tekniklerle operasyonu gerçekleştirmektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal