En Yaygın Beyin Hastalığı: Migren! Yeni Umut Migren Aşısı

Baş ağrısı, ülkemizde her 5 kadından ve her 10 erkekten birinin ortak sorunu. İlaçlarla geçici tedaviler uygulanan migrende yeni umut migren aşısı. Peki migren aşısı nedir gelin birlikte bakalım.

19.07.2019-16:07 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-15:53) En Yaygın Beyin Hastalığı: Migren! Yeni Umut Migren Aşısı

Eğer bir kişi ayda 15 gün ve üzerinde ağrılı gün yaşıyorsa yani kronik migreni varsa, bilimsel olarak etkinliği ispatlanan botoks yöntemi kullanılıyor. 

BU FAKTÖRLER MİGRENİ TETİKLİYOR  

Migren ağrıları çevresel faktörlerle, yiyeceklerle, stresle, hormonlarla tetikleniyor. Kronik stres, anksiyete, depresyon gibi şeyler; gebelik, menopoz öncesi dönem; fazla parlak ışığa, gürültüye, hava kirliliğine veya sıcak havaya maruz kalmak ve lodoslu havalar, atmosferik hava değişimleri şiddetli migren ağrılarına neden oluor. Bunların haricinde fermente besinler, çikolata, kuruyemiş, balık, alkol, soya sosları ya da kafeinli içecekler ve yeterince sıvı almamış olmak da migren ataklarının nedenlerinden.

MİGRENDE YENİ UMUT: MİGREN AŞISI

Migren aşıları 2018 yılında hem Amerika’da hem de Avrupa’da piyasaya sunuldu. Migren atağı esnasında beyinde salgılanan ve baş ağrısını başlatan en mühim kimyasal iletici olan Kalsitonin-genle ilişkili peptit reseptorüne karşı monoklonal antikor içeren bu aşılar yıllar süren bilimsel çalışmalar sonrası Amerika ve Avrupa’da kullanılmaya başlandı. Bu aşılar cilt altı veya damar yolu aracılığı ile işleniyor. Kullanım sıklığı ayda bir ya da üç ayda bir defa yapılan uygulamalar halinde oluyor. Bu aşıların en mühim avantajı yan etkilerinin çok az olması ve diğer kullanılan ilaçlarla olumsuz bir ilişkiye girmiş olmaması. Aşılar bir ay içerisinde hızla işe yaramaya başlıyor ve muhtemelen bir sene içinde Türkiye'de olması bekleniyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal