Migren Botoksu Nedir, Migren Botoksu Kimlere Yapılır?

Şiddetli bağ ağrısı ile kendini gösteren migren tedavisi hakkında; migren botoksu nedir? Migren botoksu kimlere yapılır? gibi merak edilenleri sizin için haberimizde bir araya getirdik. İşte migren botoksuna dair merak edilenler..

10.05.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:04)

Migren botoksu nedir? Migren botoksu nasıl ve kimlere yapılır? Migren botoksunu hangi doktor yapar? Baş ağrısı şeklinde kendini gösteren, şiddetli baş ağrılarına çare migren botoksunda. İşte migren botoksu hakkında merak edilenler. 

MİGREN DETOKSU NEDİR?

Oldukça sık görülen rahatsızlıkların başında gelen migren, günlük yaşamı olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biri. Sıcak havaların etkisiyle de giderek yaygınlaşan migren ağrısına ise farklı yollarla müdahale etmek mümkün. Bizde bu farklı yollardan biri olan migren botoksunun detaylarından bahsedeceğiz sizlere. 

Migren botoksu adlandırılan tedavi yöntemi, şiddetli ağrıların önüne geçilmesi için, vücudun belirli bölgelerine uygulanan yöntemdir. Bu yöntemde deri altına botulinum toksini iğne ile işlem uygulanır. 

migren botoksu nedir?

MİGREN DETOKSU KİMLERE YAPILIR?

Sıcak havaların artmasıyla beraber migren ataklarında da artış meydana gelebilir. Ağrı kesicilerin yetersiz kaldığı ve sık atakların görüldüğü kişilerde uygulanan migren botoksu, uzman doktor gözetiminden geçmiş herkes için uygulanabilir. 

Kozmetik olarak sadece yüz bölgesinde yapılan botoks, migren tedavisinde bundan değişik olarak alın, şakaklar, ense ve boyun kısımlarında belirli noktalara derialtına botulinum toksini iğne ile yapılarak uygulanıyor. Çoğu durumda uygulamaların etkisi yaklaşık 3-4 ay süreceğinden tedavinin devamı için tekrarlanması şart.

Burada en dikkat edilmesi gereken şey uygulanacak kronik migren tedavisinde botoks uygulanmasının güvenilir olması adına bir nöroloji uzmanı tarafından yapılması gerektiği.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal