Migren Aşısı Nedir?

Migren ağrısı çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Migren hastaları, uzun süredir migren aşısını bekliyorlardı ve artık aşı dünya piyasasında yerini aldı. Peki migren aşısı nedir?

24.01.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-11:54) Migren Aşısı Nedir?

Migren ağrısı çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Migren hastaları, uzun süredir migren aşısını bekliyorlardı ve artık aşı dünya piyasasında yerini aldı. Peki migren aşısı nedir? İşte detaylar...

Migren Ağrısı Nasıl Oluşur?

Migren ağrılarının başlamasında birtakım olaylar zinciri rol oynar. Genellikle ağrıları tetikleyen bir neden vardır. Genetik yatkınlık, uyku sorunu, beslenme sorunu, fiziksel yorgunluk, stres gibi sorunlar migrenli kişileri hassas hale getirir. Tetikleyiciler ön plana çıktığında beyin ağrı merkezlerine uyarı gider. Ağrı merkezi ilk adımda sinir uyarısı ortaya çıkarır ve beyin bu yanlış uyarı sonucu savaşmak için iltihap maddeleri (bunlar anladığımız anlamda iltihap maddeleri değildir) ortaya çıkartır (CGRP, substans P v.b. gibi bu iltihap maddeleri ki içlerinde en önemlisi CGRP dir). Bu maddeler damarlarda genişleme yapar ve genişleyen damarlar beyin dokusuna baskı yaparak ağrıya yol açar.

Migren Aşısı Nedir?

Migren aşısı şu an için sadece Amerika’da satılmakta ve fiyatı da yaklaşık olarak 500-600 dolar arasında. Aşı önce Avrupa'da sonra da Türkiye'da satılmaya başlanacak. Migren aşısı tam olarak bir çözüm değil. Aşı da tüm diğer tedaviler gibi geçicidir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal