Baş Ağrısına İyi Gelen Doğal Çözümler

Baş ağrısı gün geçtikçe çekilmez bir hal alır. Günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkileyen baş ağrısı bazen çok şiddetli bazense daha hafif olabilir. İlaç içmek yerine doğal yollarla bu ağrılardan kurtulmak mümkün.

07.02.2019-08:46 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-08:39) Baş Ağrısına İyi Gelen Doğal Çözümler

Baş ağrısı gün geçtikçe çekilmez bir hal alır. Günlük yaşantımızı olumsuz yönde etkileyen baş ağrısı bazen çok şiddetli bazense daha hafif olabilir. İlaç içmek yerine doğal yollarla bu ağrılardan kurtulmak mümkün. İşte detaylar...

Kronikleşen baş ağrıları için doktor muayenesi olunması gerekir. Normal baş ağrılarını ise ilaçsız da geçirmek mümkündür.

LAVANTA

Sakinleştirici ve mutluluk verici etkisiyle bilinen lavanta baş ağrısı için oldukça etkili bir yöntemdir. Lavanta kokusu baş ağrısı ve migren belirtilerini en aza indirirken, özellikle stres kaynaklı baş ağrılarına iyi gelir. Bunun için bir bardak suya lavanta yağı damlatarak bu karışımı koklamak iyi gelecektir.

NANE- LİMON

Ferahlatan ve gerginliği alan özelliğiyle bilinen nane-limon karışımını hazırlayın. Temiz bir bezi bu suda ıslatın, sıktıktan sonra alnınıza koyun ve bekletin. Bu işlemi sık sık yapabilirsiniz. Diğer bir öneri ise nane yağını koklamak olacaktır.

ZENCEFİL

Ağrı kesici özelliği olan zencefil tercih edilecekler arasındadır. Özellikle zencefil çayı tüketmek baş ağrısına oldukça iyi gelir. Zencefilin vücut üzerinde de çok faydalı ve olumlu etkileri bulunduğu unutulmamalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal