Baş Ağrısını İlaç Almadan Atlatmak İçin Tavsiyeler

Başınız ağrıyorsa ve ilaç almak istemiyorsanız, size birkaç önerimiz var. Baş ağrınızı ilaç almadan da geçirecek tavsiyeleri paylaşıyoruz.

04.02.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-10:50) Baş Ağrısını İlaç Almadan Atlatmak İçin Tavsiyeler

Başınız ağrıyorsa ve ilaç almak istemiyorsanız, size birkaç önerimiz var. Baş ağrınızı ilaç almadan da geçirecek tavsiyeleri paylaşıyoruz. İşte detaylar...

1. Şakaklarınıza Buz Tutun

Ağrı sırasında alın ve şakaklarınıza buz koyarsanız damarlarınız soğuğun etkisiyle daralır. Buz uygulamak ağrı kesici etkisi yaratır. Gerilim tipi baş ağrısında ise tam tersine sıcak uygulamak gerekir.

2. Masaj Uygulayın

Migrende masaj yapılmasını önerdiğimiz bazı noktalar var:

● Her iki kaş ile burun kökü arası.

● İki kaşın arasında alnın tam ortası.

● Ensede kafa kemiğinin keskinleştiği sağlı sollu bölgeler.

● Her iki şakak bölgesi.

Bu bölgelere masaj uyguladıktan sonra ağrı hafifleyecektir.

3. Başınıza Sarmayı Deneyin

Başınızı bir tülbent veya bant ile sıkıştırarak sarmak da tıpkı soğuk uygulama benzeri etki gösterir ve beyin damarlarını daraltarak ağrıyı dindirmeye yardımcı olur.

4. Açık Havaya Çıkın

Açık havada 45 dakika-1 saat orta tempoda yürüyüş baş ağrısıyla mücadelede etkilidir. Yürüyüş sırasında vücudun kendi ağrı kesicisi olan endorfin denen bir madde depolanır. Endorfin hem ağrının ortaya çıkışını engeller hem de ağrının şiddetini azaltmaya yardımcı olur.

5. 1 Fincan Kahve İçin

Kafein 100-150 mg’a kadar tüketildiğinde ağrı için çok faydalıyken 300 mg’ı geçtiğinde zararları başlıyor. Aynı etki baş ağrılarında da geçerlidir. Ağrı atağı sırasında 1 fincan kahve ağrıyı azaltır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal