İsrailli Şirket Kanserin İlacını Bulduğunu Açıkladı

İsrailli bir şirket yaptığı araştırmalar sonucunda tüm kanser türlerini yenen bir ilaç geliştirdiğini duyurdu. İlacın 1 sene içinde piyasaya sürüleceği açıklandı.

02.02.2019-19:17 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-19:11) İsrailli Şirket Kanserin İlacını Bulduğunu Açıkladı

Bir İsrail biyo-teknoloji şirketi kansere çare bulduğunu, bir sene içerisinde bütün kanser türlerini tedavi edecek ilaçların geliştirileceğini öne sürdü.

Fakat İsrailli Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd (AEBi) şirketinin araştırma biriminin iddiası bazı meslektaşları tarafından onaylanmadı.

SORUMSUZLUK OLARAK NİTELEDİLER

Şalom’un haberine göre; kanser araştırmaları yapan birçok bilim insanı İsrailli ekibin iddiasını aşırı iyimserlik olarak, hatta boşuna ümit veren bir sorumsuzluk olarak algıladı. Bazı araştırmacılar da araştırmanın bilim dünyasının referans olarak kabul ettiği bir dergide daha yayınlanmamış olmasını şüphe ile karşıladı.

AEBi bio teknoloji araştırma firmasından Dr. İlan Morad, Times Of Israel yayın kuruluşuna geçen hafta yaptığı açıklamada, “Şimdilik buna gücümüz yok” biçiminde bir ifade kullandı.

ŞÜPHEYLE KARŞILADILAR

Araştırmacı ve kanserden kurtulmayı başaran Victoria Forster, bir ilacın 200’den fazla kanser türünü tedavi edebiliyor iddiasını da şüphe ile karşıladığını söyledi. İsrail İleri Teknoloji Endüstrileri Birliği de ülkenin en önemli bilim kurumlarından Weizmann Enstitüsüne bağlı görev yapan firmanın söz hususu açıklamasının İsrail’in imajına zarar verdiğini söyledi.

Fakat ilacın MuTaTo (Multi Target Toksinler) ismi verilen toksinleri şimdilik farelerde tutarlı ve yineleyen başarılı sonuçlar verdi. Araştırmayı gerçekleştiren ekip yakında insanlarda klinik deneylere başlayacağını söyledi. MuTaTo toksinleri bir kanser antibiyotiği gibi çalışarak faydalı hücreleri pas geçerek kanserli hücreleri hedef alıyor ve yok ediyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal