Çocuklarda Kekemeliğin Tedavisi Nedir?

Çocuk yaşta kendini gösteren kekemelik için mevcut bir tedavi olmasa da erken teşhişle azaltılabilir. Peki, ebeveynler kekemelikle nasıl mücadele eder?

25.09.2019-10:57 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-10:54)

Kekemeliği azaltmak ve devam etmemesini sağlamak için ebeveynlere büyük görev düşüyor. O nedenle tedavisine dikkat etmek gerekiyor.

ÇOCUKLARDA KEKEMELİĞİN TEDAVİSİ NEDİR?

Tedavi çocuğunuzun belirtilerine, yaşına ve genel sağlığına, ayrıca halinin ne kadar şiddetli olduğuyla alakalı olacaktır. Kekemelik için bir tedavi mevcut değildir. Erken tedavi kekelemenin yetişkinlikte de sürdürmesini engelleyebilir. Çocuğunuza kekemelik yapmadan konuşmasına destek olabilecek becerilerini öğretmek için değişik teknikler kullanılır. Mesela, çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı bir konuşma terapisti ile beraber çocuğun daha akıcı konuşmasına destek olunabilir. Çocuğunuzla veya onun yanında yer alan öteki kişilerle konuşurken yavaş ve net bir biçimde konuşun. Çocuğunuz konuyu açarsa kekemelik konusunda onunla açıkça konuşun. Çocuğunuzla göz temasını sürdürün. Uzaklara bakmamaya veya sinirlenme göstergeleri göstermemeye uğraşın Çocuğunuzun okulu ve öğretmenlerini kekemeliği konusunda bilgilendirin ve onlardan; arkadaşlarının zorbalığına maruz kalmaması için güvenli bir okul yeri sağlamalarını talep edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal