Bu Öneriler Kalp Sağlığınızı Koruyacak

Sağlıksız beslenmenin, hareketsiz yaşam tarzının, sigara kullanmanın kalp sağlığı üzerinde olumsuz birçok etkisi vardır. Dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp problemleri yer alır. Peki kalp sağlımız için ne yapmalıyız? Detaylar haberimizde...

27.06.2020-11:04 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-10:58) Bu Öneriler Kalp Sağlığınızı Koruyacak

Yaşam tarzının ne kadar kaliteli olursa kalp sağlığınız da o doğrultu da sağlıklı olacaktır. Beslenmenize özen göstermek, sigara ve alkolden uzak durmak, egzersiz yapmak kalp ve damar problemlerini önlemek için atabileceğiniz ilk adımdır.

KALP SAĞLIĞI İÇİN NELER YAPILMALI?

Kalp sağlığını korumak için ilk önce sağlıklı beslenmeniz gerekir. Bolca sebze ve meyve tüketmelidir. Ayrıca öğünlerinizde tam tahıllı ürünler tüketmek önemlidir. Beslenmenizde balık ve bakliyat tüketimine ağırlık verin. Ayrıca yapılan çalışmalar Akdeniz diyetinin ölüm riskini azalttığını göstermektedir. Hazır paket gıdalarından uzak durmalı ve salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalarında uzak durmak gerekir.

Düzenli yapılan egzersiz kalp ve damar sağlığını korumak açısından oldukça önemlidir. Fiziksel egzersiz kalp ve damar hastalığının riskinin azaltır. Kalp hastalığına bağlı her üç ölümden yaklaşık birinin sigara kullanımından ya da pasif sigara içiminden kaynaklı olduğu biliniyor. Yapılan çalışmalar, elektronik sigaraların da masum olmadığını, klasik sigara içmenin verdiği zararların aynısı vermektedir. kalp sağlığı için uyku düzeni de oldukça önemlidir. Altı saatten kısa uyumamaya özen göstermelisiniz. Ancak fazla uyumanın da kalp hastalığı riskini artırdığını hatırlatmak da yarar var.

Kendi sosyal ve özel yaşamınızdaki olan problemler de kalp sağlığı oldukça etkiler. Bu yüzden stres altında olduğunuzda bununla nasıl baş edebileceğinizi bilmelisiniz. Kendinizi sakinleştirmelisiniz. Kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları düzenli olarak tüketmeye dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda check-up yaptırarak yıllık kalp kontrollerinizin yapılması da önemlidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal