Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir?

Boğaz tahrişine ne iyi gelir? Bebek ve çocuklarda boğaz tahrişine ne iyi gelir? Boğaz tahrişi neden olur? konularıyla ilgili en sık aratılan soruları sizin için haberimizde bir araya getirdik. İşte merak edilen detaylar…

07.05.2018-17:37 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-16:02)

Boğaz tahrişi neden olur? Boğaz tahrişine ne iyi gelir? Bebek ve çocuklarda boğaz tahrişine ne iyi gelir? Boğaz tahrişi son derece acı veren bir durumdur. Boğaz tahrişleri ciddi bir sağlık sorunudur ve kişilerin yaşam kalitelerini düşüren sevimsiz bir durumdur. 

Özelliklerinde mevsim geçişleri ve kış aylarında sık görülen durumlardan biri olan boğaz ağrısı, herkesi etkileyen, kimi zaman ağrıya kimi zamansa ateşe neden olan boğaz tahrişine iyi gelecek bazı yöntemlere gelin beraber bakalım.

BOĞAZ TAHRİŞİNE NE İYİ GELİR?

-Boğaz tahrişi oldukça ağrılı geçen bir durumdur. Boğazda gelen ağrı aslında vücudun tüm sistemini etkilemektedir. Kimi zaman yüksek ateşe neden olan bu durum evde uygulayacağınız bazı yöntemlerle tedavi edilebilir. 

-Hazırlayacağınız tuzlu su karışımı boğaz tahrişine oldukça iyi gelen bir durumdur. Bu karışım için ihtiyacınız olan tek şey bir bardak ılık su ve 4 çay kaşığı tuz. Tuzlu suyu gargara yapın ve tükürün. Kullanacağınız karışımı taze olarak hazırlamaya dikkat edin. 

-Limon ve su tahrişler için bir diğer tedavi yöntemidir. 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu karıştırın. Limon ve su boğazınızda bulunan bakterileri ve mikropları yok etmeye yardımcı olur.

-Zencefil, bal, limon; 1 toz zencefil ve 1 çay kaşığı balı, 1/2 fincan sıcak su ve 1/2 sıkılmış limon suyunu karıştırın. Daha sonra limon suyu ve balı, zencefilli karışımın üzerine dökerek gargara suyunuzu hazırlayabilirsiniz. 

-Şifalı bitkilerin başında gelen adaçayı, boğaz tahrişine de birebir gelen bir durumdur. Hele ki içinde bulunduğumuz salgın döneminde, soğuk algınlıklarına karşı müthiş bir doğal ilaç olan adaçayı hazırlamak için, 1 çay kaşığı adaçayı,  1/4 kap kahverengi şeker, 3/8 su bardağı sirke ve 1/8 bardak suyu karıştırın. Günde 3 kere tüketebilirsiniz. Adaçayının yanı sıra aynı zamanda ıhlamur ve kekik çayı da kullanabilirsiniz.

-Domates çayı; Boğaz tahrişini geçici olarak rahatlatmak için bir 1/2 bardak domates suyu karışımı ve 1/2 su bardağı sıcak su, artı yaklaşık 10 damla acı biber sosu ile karıştırınız. Bu karışımı gargara yapınız.

-Yeşil çay da ada çayı gibi doğal enfeksiyonlarla mücadele etmesi ile bilinmektedir.

BEBEK VE ÇOCUKLARDA BOĞAZ TAHRİŞİNE NE İYİ GELİR

Boğaz tahrişleri dayanılması zor, acılı ve atlatılması zor bir durumdur. Yetişkin bireylerin bile boğaz ağrılarına ve tahrişlerine dayanması çok zor bir durumken, bebeklerde ve çocuklarda daha ağrılı geçmektedir. Çocuklardaki boğaz ağrısı enfeksiyondan kaynaklı olabilir. Bunun için mutlaka bir çocuk doktoruna götürmeniz gerekmektedir.

Çocuğunuzda boğaz tahrişinin en kısa sürede geçmesini için;

- Boğazını tülbentle sarın

- Buhar makinesi kullanın

- Sıvı gıdalar verin

- Limonlu su

- Nane yağı ve Okaliptus yağı kullanın

BOĞAZ TAHRİŞİ NEDEN OLUR?

-Boğaz yanmasının birçok nedeni bulunmaktadır. Boğaz tahrişinin başlıca nedenleri şunlardır;

-Alerjiler: Özellikle bahar aylarında kişilerin sahip olduğu alerjiler boğaz tahrişine yol açmaktadır.

-Boğaz kuruluğu da aynı zamanda boğaz tahrişine neden olmaktadır. Boğaz kuruluğu özellikle havadaki nem oranının az olmasından kaynaklanmaktadır.

-Grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara sahip olmanız da aynı zamanda boğaz tahrişine neden olmaktadır.

-Solunum yolu enfeksiyonları da aynı zamanda tahrişe neden olarak sizlere acı ve ağrılı bir solunum yaşatmaktadır.

-Boğaz tahrişine neden olan bir diğer önemli faktörde reflüdür. Midedeki asit, boğaz tahrişine neden olmaktadır.

-Östaki borusu drenajı da boğaz tahrişine neden olan bir etkendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal