Baş ağrısı için hangi yağ iyi gelir? Bergamot ve nane yağı baş ağrısının doğal ilacı

Yoğun stres ve diğer faktörlerin de etkisiyle baş ağrısı çoğu kişinin ortak sorunu haline geldi. Pek çok yöntem ile baş ağrısını geçirmek isteyenler ise çaresi bitkisel yağlarda arıyor. İşte baş ağrısına doğal ilaç olan yağlar...

29.03.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-12:25)

Gün içerisinde yaşanılan yoğunluk ve stresin sebebiyle birçok kişi baş ağrısı problemi yaşamaktadır. Modern yaşamın getirisi olarak hızlı, yoğun ve karmaşık bir günlük çalışma hayatının sonunda baş ağrıları birçok kişinin şikayetleri arasında. Nane yağı ve bergamot otu yağı ile baş ağrınızı geçirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Baş ağrısına iyi gelen doğal yağlar

Nane yağı

Nane yağı baş ağrısı ve migren ağrılarını tedavi etmek için kullanılan en yaygın doğal yöntemlerden bir tanesidir. Gerginlikten kaynaklanan baş ağrılarına nane yağının iyi geldiğini birçok çalışma söylüyor. Nane yağını alnınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Omuzlarınıza, alnınıza ve boynunuzun arkasına sürerek ağrı kesici etkisinden faydalanabilirsiniz.

Baş ağrısına ne iyi gelir?

Bergamot otu yağı

Hoş kokusu ve faydalı aromasından ötürü aromaterapide, enfeksiyonla mücadelede, bağışıklık sistemini güçlendirmede yararlıdır. Çay veya yemeklere eklendiğinde mide ve sindirim rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Masaj yağı olarak kullanıldığında gerginliği alır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal