Çocuklarda Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Çocuklarda sık sık boğaz ağrısı şikayeti görülür. Farklı sebeplerin neden olabileceği boğaz ağrılarını hastaneye gitmeden de tedavi etmek mümkün. Çocuklarda boğaz ağrısına ne iyi gelir? Diye merak edenler için araştırdık.

04.05.2021-12:31 - (Son Güncelleme: 04.05.2021-12:31) Çocuklarda Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Çocuklarda en sık rastlanan şikayetlerden biri boğaz ağrılarıdır. Çocuğunuz boğazım ağrıyor dediğinde hemen telaşlanmayın çünkü boğaz ağrısı farklı birçok nedenden meydana gelebilir. Eğer çocuğunuzda aşırı bir belirti görmüyorsanız, hastaneye gitmeden de çocuklarınızı tedavi edebilirsiniz. Çocuklarda boğaz ağrısına ne iyi gelir? Diye merak edenler için evde uygulayabileceğiniz 4 tarif hazırladık.

ÇOCUKLARDA BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

1. Tuzlu su gargarası 

Çocuğunuz gargara yapacak yaştaysa, boğaz ağrısından kurtulmanın en iyi yollarından biri tuzlu suyla gargara yapmaktır. Tuz, antiseptik görevi görür ve mukusun dışarı atılmasına yardımcı olur. Bu durum balgamı ve iltihabı azaltırken çocuğunuzun rahatlamasına yardımcı olur.

Yarım çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suya karıştırın. Gerekirse tadı iyileştirmek için az miktarda bal ekleyin. Çocuğunuzun solüsyonla gargara yapmasını sağlayın ve gargara yaptıktan sonra suyu tükürmesini hatırlatın.

2. Sıcak İçecekler 

Sıcak sıvılar tüketmek, boğaz ağrısı çeken çocuklara rahatlık sağlayacaktır. Bu nedenle çocuğunuzu gün boyunca sıcak içecekler içmesi için teşvik edebilirsiniz.

Yapılan bir çalışma, soğuk algınlığı ve grip semptomlarının çoğundan kurtulmada sıcak içeceğin oda sıcaklığındaki içeceklere göre faydaları analiz edildi.

Sıcak içeceğin boğaz ağrısı semptomlarından anında ve sürekli rahatlama sağladığı, oda sıcaklığındaki aynı içeceğin sadece burun akıntısı, öksürük ve hapşırma semptomlarından kurtulma sağladığı tespit edildi.

3. Limon ve Bal Tedavisi

Boğaz ağrısından kurtulmak ve mukusu gidermeye yardımcı olmak için taze limon kullanabilirsiniz. C vitamini açısından zengin olan limon ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonla mücadele etmede vücuda yardım eder.

Bal, boğaz ağrısı çeken 1 yaş ve üstü çocuklar için güvenli bir çare. Bal, boğaz ağrısına neden olan mikroplarla savaşan antibakteriyel, antimikrobiyal ve antiseptik özellikler içerir.

1 çorba kaşığı organik balı 1 bardak ılık suya karıştırın. İçerisine birkaç damla limon suyuk ekleyin. İyice karıştırın ve günde 2 veya 3 kez içmesi için çocuğunuza verin.

Çocuğunuz karışımı içmeyi reddederse yatmadan önce bir bardak ılık süte 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve çocuğunuza ikram edin. Bal, bebek botulizmine neden olabilecek zararlı bakteriler taşıyabileceğinden 1 yaşın altındaki bebeklerden uzak tutulmalıdır.

4. Zencefil Mucizesi 

Zencefil, boğaz ağrısının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olan anti-enflamatuar, antiviral ve antitüsif (öksürük baskılayıcı) özelliklere sahiptir. 1 tatlı kaşığı zencefil suyu ve balı karıştırın. Boğaz rahatsızlığını gidermek için çocuğunuza verin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal