Bir Avuç Semizotu Yerseniz Olanlara Çok Şaşıracaksınız

Yapılan araştırmalar semizotu hakkında bize çok şaşırtıcı şeyler söylüyor. Öyle ki çözemediği dert ve hastalık yok gibi görünüyor.

06.10.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 06.10.2019-14:43)

Semizotu içerisinde barındırdığı Omega 3 sayesinde her derde deva ve çoğu hastalığın şifası niteliğinde. Peki, bir avuç semizotu yerseniz ne olur?

 BİR AVUÇ SEMİZOTU YERSENİZ NE OLUR?

 Semizotu, herhangi bir yeşil bitkide yer alan ve hatta bazı balık çeşitlerinden daha yüksek oranda yer alan omega-3 yağ asitlerinin en zengin kaynaklarından biridir.Bu nedenle Omega 3 yağ asitlerinin bu yararlarını semizotu yediğinizde görürsünüz.  Omega 3 yağ asitlerinin, kanın kalınlığını azalttığı, vasküler rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu ispatlanmıştır. Çalışmalar, kişilerin omega 3 yağ asitleri bakımından zengin bir diyet tükettikleri yerlerde depresyon oranlarının düşük olduğunu göstermiştir. Omega 3 yağ asitlerinin bipolar hastalıkta destek olduğu konusunda kuvvetli bir belirti vardır. Omega 3 yağ asitleri kuru göz sendromuna destek olabilir. Bu sebeple, omega 3’lerde semizotu yer alanlar gibi zengin bir diyet, göz kuruluğunu engelleyebilir. Çalışmalar, omega 3 yağ asitleri bakımından zengin diyetlerin, diyabetli insanlarda insülin direncini azaltabileceğini göstermektedir. Yalnızca bir avuç dolusu semizotu kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza destek olabilir. Olası bir şeklide daha önce antioksidan sözcüğünü duymuşsunuzdur. Bunlar, hücresel zarara sebep olan serbest radikallerle savaşmaya yardım eden kişiler yapımı ve doğal olarak oluşan kimyasallardır. Gerçekte, antioksidanlar sizi kalp hastalığı, diyabet ve maküler dejenerasyon gibi ciddi hallerden korumanıza destek olabilir.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal