24 Nisan 2019
  • Istanbul 17.22°
  • Ankara 13.33°
  • Izmir 21.11°
İmsak 04:30
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
BIST96.142
Dolar5,8759
Euro6,5555
Altın240,98

Bin Derde Deva Kamkat Meyvesi Nasıl Tüketilir? Kamkat Vücuttaki Pis Kanı Temizler mi? Kamkatin Bilinmeyen Faydaları

Türkiye'de yeni yeni popülerleşen kamkat meyvesi daha çok Doğu Asya'da yetiştirilen bir meyve. C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve nasıl tüketilmelidir? Vücuttaki pis kanı temizleyen kamkatın daha bilinmeyen binbir faydasını haberimizde sıraladık.

Bin Derde Deva Kamkat Meyvesi Nasıl Tüketilir? Kamkat Vücuttaki Pis Kanı Temizler mi? Kamkatin Bilinmeyen Faydaları

Kamkat Meyvesini Hayatınıza Katın

C vitamini deposu olan bu meyve bağışıklığı güçlendirmesinden tutun da vücuttaki pis kanın temizlenmesine kadar birçok fayda sağlamakta... Ana vatanı Doğu Asya olan bu meyve son zamanlarda ülkemizde de popüler olmaya başladı. Peki kamkatın faydaları nelerdir? İşte bu sağlık deposu meyveninin bilinmeyen faydaları...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Turunçgilerin en lezzetli meyvelerinden biridir. İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran kamkat bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

KANIN TEMİZLENMESİNE VESİLE OLUR

Kamkat meyvesi vücuttaki pis kanın temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle damar sertliği ve tıkanıklığını önlemedeki etkisi oldukça fazladır. 

SİVİLCE VE AKNE DÜŞMANIDIR

Kamkat meyvesi yalnızca sağlık için faydalı değil. Cilt sağlığı için de oldukça faydalı olan bu meyve sivilce ve akne gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Yüzdeki tüm problemlerin iyileşmesine yardımcı olan kamkat meyvesi cildinizin daha pürüzsüz ve sağlıklı görünmesi içinde oldukça faydalıdır. 

KRONİK HASTALIKLARI ÖNLER

Kamkat  antioksidanlardan zengin bir meyve olduğundan dolayı, oksidatif stresi ve kronik hastalıkları önlemede yardımcı olabilmektedir. Mide bulantısı önlenmesine iyi gelmektedir.

NASIL YENİR? 

Kamkat meyvesi kabuğu ve çekirdeğiyle yenilen bir meyvedir. Ekşi ve acı bir tada sahiptir. Bu nedenle isteğe göre çekirdekileri çıkartılarakta tüketilebilir. Kabuğunun soyulması zor olduğundan kabuğunu yemek istemeyen bir kişi, meyvenin ucunu keserek suyunu emebilir. Bunun yanı sıra bu meyveyi salataya ekleyebilir ya da turşusunu kurabilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.