Mutlu Olmak Öğrenilen Bir Duygu mu? Sosyal Medya Detoksu Mutluluğa Götürür mü?

Tıpkı başarılı olmak, kendini geliştirmek gibi mutlu olmak da öğrenilen birşey mi? Mutsuz ruh haline girdiğimizde kendimizi değiştirmek için neler yapmalıyız? Kendiliğinden gelmesini beklemeden mutlu olmanın püf noktalarını sizler için haberimizde derledik.

23.03.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-16:16) Mutlu Olmak Öğrenilen Bir Duygu mu? Sosyal Medya Detoksu Mutluluğa Götürür mü?

Yale Üniversitesi'nde "Psikoloji ve Mutlu Yaşam" dersi veren Profesör Laurie Santos, "Mutluluk hali kendiliğinden gelmez, bu konuda gelişmek için pratik yapmanız gerekir" diyor ve ekliyor: "Mutlu olmak için bilinçli bir çaba göstermek gerektiğini bilimsel çalışmalar doğruluyor. Ama kolay değil tabii, biraz zaman alıyor." Santos, mutluluğun kendiliğinden gelmeyeceğini, bu konuda pratik yapmak gerektiğini söylüyor. 

MUTLULUK İÇİN 5 TÜYO

1. Minnettarlık listesi çıkarın: Santos, öğrencilerinden bir hafta boyunca her gece bir liste yapıp hangi konularda minnet duyduklarını yazmalarını istiyor. "Bu çok basit bir fikirmiş gibi gelebilir, ama bu egzersizi düzenli yapan öğrencilerin daha mutlu olduğunu görüyoruz" diyor.

3. Meditasyon: Günde 10 dakika meditasyon yapın. Santos öğrenciyken yaptığı düzenli meditasyonun kendisini daha iyi hissetmesini sağladığını söylüyor. Öğrencilerine, meditasyon ve dikkat yoğunlaşması gerektiren diğer aktivitelerin insanı nasıl daha mutlu yaptığını kanıtlayan araştırmalar gönderiyor.

 

4. Aileye ve arkadaşlara daha fazla zaman: Santos, aile ve arkadaşlarla kaliteli zaman geçirmenin insanı gerçekten de daha mutlu kıldığını gösteren birçok yeni araştırma olduğunu söylüyor. Sevdiğimiz insanlarla zaman geçirmek veya psikolojideki ismiyle "sağlıklı kişisel ilişkiler ve sosyal bağlantılar" insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını olumlu etkiliyor. Bunun için çok çaba göstermek gerekmediğini, "O anı iyi yaşamak ve birileriyle birlikte ve ne şekilde zaman geçirdiğinizin farkında olmak yetiyor" diyor. Mutluluk için zaman algısı oldukça önemli. "Çoğu kez varlığı parayla ölçüyoruz. Oysa araştırmalar gösteriyor ki varlık insanın ne kadar zamanı olduğuyla ilgili bir şey" diyor Santos.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal