Doğanın Gizli Mucizesi Ebegümeci! Ateşi Düşürüyor, İltihabı Geçiriyor

Ebegümeci nasıl bir bitkidir? Ebegümeci nelere iyi gelir? Hastalıklara karşı mükemmel bir kalkan oluşturmasından tutun da yaraların hızla iyileşmesine kadar daha birçok faydası olan ebegümecinin gizli kalmış faydalarını haberimizde sizler için derledik.

23.03.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-11:41) Doğanın Gizli Mucizesi Ebegümeci! Ateşi Düşürüyor, İltihabı Geçiriyor

Ebegümeci nerelerde kullanılır. Ebegümecinin pek bilinmeyen faydaları nelerdir? Ateş düşürmede, iltihap iyileştirmede adeta antiseptik özellik gösteren bu bitkiyi nasıl kullanmalıyız?

DÖRT MEVSİMİN BİTKİSİ 

Ebegümeci bitkisi isminden de anlaşılacağı üzere ebegümecigiller familyasına ait bir bitkidir.  Yol kenarlarında, boş arazilerde ve tarlalarda kendiliğinden yetişen bu bitki, ilkbahar sonunda rengarenk çiçeklerini açar. Bu bitkiye dört mevsim boyunca ulaşabilirsiniz. 

HASTALIKLARA KARŞI KALKAN  

Ebegümecinin içerisinde bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde soğuk algınlığı, bronşit, grip ve nezle gibi birçok rahatsızlığa karşı kalkan oluşturmaktadır.

YARALARA HIZLI FAYDA

Yüksek ateşi düşürme konusunda da olukça faydalı olduğu bilinmektedir. Cilt üzerinde oluşan yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini de sağlamaktadır. 

AĞIZ İÇİ İLTİHAPLARINA İYİ GELİR  

İçinde bulunan malvin isimli bir madde sayesinde ağız ve diş sağlığı konusunda çok etkili oluyor, ağız içi iltihaplarına, diş eti hastalıklarına, dişlerde oluşan plaklara iyi geliyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal