Sürekli Kullandığınız İlaçlar Saç Dökülmesinin Nedeni Olabilir!

Saç dökülmesi birçok hastalığa neden olabildiği gibi, hastalıklar da saç dökülmesine neden olabilir. Kullandığınız ilaçlar, ameliyatlar ya da gördüğünüz tedaviler bunlardan başlıcaları. Peki saç dökülmesi hangi hastalıkların habercisi? Saç dökülmesine neden olan ilaçlar hangileri? Detaylar haberimizde.

23.03.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-13:42) Sürekli Kullandığınız İlaçlar Saç Dökülmesinin Nedeni Olabilir!

Her saç dökülmesi illa ki hastalık habercisi olmaz. Fakat dökülmeleriniz 2 ayı geçiyor ve belirli bir sayının üzerine çıkıyorsa ozaman dikkat etmekte yarar var! Peki saç dökülmelerinin sebebi nedir? Saç dökülmelerine neden olan ilaçlar nelerdir? İşte saç dökülmesine dair tüm merak edilenleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Hatice Deniz Yardımcı'dan öğrendik. 

SAÇ KIRAN HASTALIĞI ERKEKLERDE SIK GÖRÜLÜR

Cilt hastalıklarının önemli bir bölümünü saç hastalıkları oluşturmaktadır. Saç hastalıklarından şikayet edenlerin ise yüzde 80 ila 90'ı saç dökülmesinden yakınmaktadır. En sık görülen erkek tipi dökülmesi saç kıran hastalığıdır.  Genetik olup andrijen hormonlarının genetik nedenle yaptığı dökülmedir. Sağlam kökleri giderek zayıflatır. Tedavi edilmediği zaman ilerler. Bunun tedavisi en az 1 yıl sürmektedir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE BAZI HASTALIKLAR NEDEN OLUR 

Saç dökülmesi ani olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Saçlı deride, sakal, bıyık, kaş, kirpik vücut kılları da bozuk para şeklinde açık olan belirtilerdir. Bu hastalık büyük stres, genetik yatkınlık, vitamin eksikliği, guatr gibi hastalıklara neden olmaktadır. 

GEÇİCİ DÖKÜLMELERİN PEK ÇOK SEBEBİ VAR

Saç dökülmesinin pek çok sebebi bulunmaktadır. Kalıcı olmayan dökülmelerin birçok sebebi olabilir. Bunlar; kansızlık, tirond hastalıkları, vitamin eksiklikleri,
Ağır enfeksiyonlar, stres artışı, kilo kaybı, ameliyatlar, ateşli hasatlıklar, doğum sonrası yaygın saç dökülmeleri olabilir. Kan tetkikleri ile sebebi saptanarak tedavi edilmelidir.

KİMİ İLAÇLAR SAÇ DÖKÜLMESİNİ TETİKLİYOR

Bazı ilaçlar var ki kullanıldığı takdirde saç dökülmesini tetikleyebilir. Bu ilaçlar; En başta kan sulandırıcılar, tansiyon, kalp hastalık ilaçları,depresyon, gut tedavi, kanser ilaçları vb. gibi ilaçlar bu soruna yol açabiliyor. 

DÖKÜLMELER BELİRLİ BİR SAYININ ÜZERİNE ÇIKARSA?

Gün içerisinde saçlarımız dökülmektedir. Bu dökülmeler özellikle belirli bir sayının üzerine çıktığı zaman sıkıntı yaratmaktadır. Gün içinde en az 80 saç teli dökülmesi normal karşılanıyor. Dökülmeler bu sayının üzerine çıkarsa ve eğer 2 ayı geçerse doktora başvurmanız yerinde bir karar olacaktır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal