Diş Teli Takanlar Dişlerini Nasıl Fırçalamalı? Arayüz Fırçası Nedir?

Diş teli takanlar bilirler ki yemek yemek, yiyecekleri ısırmak hatta diş fırçalamak bile zorlayıcı olabilir. Ağız hijyenine iki kat özen gösterilmesi gereken bu dönemlerde dişleri nasıl fırçalamak gerekir? Diş teli fırçası nedir? Ara yüz fırçasıyla diş taşı oluşumu önlenebilir mi? Soruların cevabı haberimizde.

23.03.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-09:31) Diş Teli Takanlar Dişlerini Nasıl Fırçalamalı? Arayüz Fırçası Nedir?

Diş teli fırçasını diğer fırçalardan ayıran faktör ne? Diş teli fırçası nasıl kullanılır? Diş teli fırçası ne işe yarıyor? İşte merak edilen bu soruların cevabını Ortodonti Uzmanı Bertan Güzel'den aldık.

ARA YÜZ FIRÇASI MUTLAKA KULLANILMALI

''Diş teli takıldıktan sonra hastaların ağız hijyenine dikkat etmesi daha çok gerekmektedir.

Bu dönemde braketlerin etrafında yemek artıkları ve plaklar daha çok birikmektedir. Bunları önlemek amacıyla iki fırça bulunmaktadır.Bir tanesi ortodontik fırçadır. Bu fırçanın kılları daha  olgudur ve daha rahat aralara girmeyi sağlar.

Onun dışında arayüz fırçası dediğimiz ince tel bir fırça vardır. Bu fırça ortodontik fırça ile temizledikten sonra braketlerin altından girerek daha rahat ince ve detay temizliğin yapılmasına olanak verir. Bu dönemde en önemli şey ise diş fırçalama süresinin artırılmasıdır.Bu süre  yaklaşık 4-5 dakika olmalı hem de en az iki kere uygulanmalıdır.''

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal