Ejder Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Ejder meyvesi, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin değerine sahiptir. Bu meyve Güney Amerika’da en çok yetişen meyveler arasındadır. Ejder meyvesi pitaya olarak da isimlendirilmektedir.

22.01.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-17:10) Ejder Meyvesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Ejder meyvesi, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besin değerine sahiptir. Bu meyve Güney Amerika’da en çok yetişen meyveler arasındadır. 

Ejder meyvesi pitaya olarak da isimlendirilmektedir. Sizler için doğal bir antioksidan olan ejder meyvesinin faydalarını derledik. Faydaları ile pek çok hastalığa fayda sağlayan ejder meyvesi birçok vitamini de içerisinde barındırmaktadır. Peki, ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Ejder meyvesi nasıl yenir? Ejder meyveli salata nasıl yapılır? Ejder meyvesi zayıflatır mı?

EJDER MEYVESİ DOĞAL BİR ANTİOKSİDAN

- Ejder meyvesi, doğal antioksidandır. Bu meyveyi düzenli olarak tüketmek vücuttaki zararlı toksinleri atmak için doğal bir yöntemdir.

EJDER MEYVESİ ZAYIFLATIR MI?

- Ejder meyvesi, içermiş olduğu yüksek lif ile zayıflamaya da destek olmaktadır. Genellikle, diyet menülerine eklenmesi tavsiye edilir.

BAĞIRSAKLARA İYİ GELİYOR

- Yüksek lif içeren bir meyve olduğu için bağırsaklarda kolay emilim sağlar. Bu özelliğiyle bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN FAYDALI


- Ejder meyvesi, göz sağlığı için de oldukça faydalıdır. Ejder meyvesini düzenli olarak tüketmek, katarakt gelişimine de engel olur.

- Yüksek miktarda içerdiği C vitamini ve kalsiyumun yanı sıra potasyum da içerir. 

EJDER MEYVESİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan yüksek tansiyonu dengelemek için de ejder meyvesi tavsiye edilir. Ejder meyvesi, tansiyonu dengelemede oldukça başarılıdır.

- Ejder meyvesi şeker hastalarının başvurması gereken meyvelerden biridir. Vücutta insülin direncini artırır.

EJDER MEYVESİ NASIL YENİR?

- Ejder meyvesini bıçak ile ortasından kesin ardından etli kısmı yani meyvenin yenilecek kısmını dışarı çıkarın. 

- Ejder meyvesini tüketirken meyvenin kabuğunu tüketmeyin.

EJDER MEYVELİ SALATA NASIL YAPILIR?


Ejder meyveli salata hazırlamak için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet ejder meyvesi

- 1 adet ananas

- 1 çay kaşığı kadar kırmızıbiber tozu

Ejder meyveli salata için; ejder meyvesini küp küp doğrayın ardından da aynı şekilde ananası küpler halinde doğrayın. Meyveleri bir kabın içerisine alarak üzerine biraz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Bu inanılmaz lezzete bayılacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal