Başta Uyuşma Neden Olur? Kafa Derisindeki Uyuşma Tehlikeli midir?

Baş uyuşması neden olur? Kafa derisindeki uyuşmaların nedeni nedir? Baş uyuşması, boyun ve üst sırt bölgesindeki sinir sıkışması sebebiyle ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Peki tedavisi nasıldır? İşte cevabı.

24.06.2019-15:54 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-15:42)

Baş uyuşması, insanlarda boyun ve üst sırt bölgesindeki sinir sıkışması sebebiyle veya sinir zedelenmesi neticesinde ortaya çıkan bir sağlık sorunudur.

BAŞ UYUŞMASININ BELİRTİLERİ NELERDİR?  

Bu durum için kullanılan tıbbi terim baş parestezisidir. Nedeni çoğu zaman stres ve anksiyeteye bağlıdır. Fakat bazen, baş uyuşması bundan çok daha ciddi durumların göstergesi olabilir. Böyle bir durum çoğunlukla kafa derisine yayılmış sinirlere basınç uygular.

Baş uyuşması, bulanık görme, baş dönmesi gibi semptomlarla belirti veren bu otoimmün nörolojik bozukluk, bazı sinir liflerini çevreleyen beyin ve omurilikten her ikisini de etkileyebilen miyelin kılıfının kaybı, zarar görmesiyle ortaya çıkar.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?  

Baş uyuşmasının tedavisi, durumun sebebine bağlı olarak değişir. Baş uyuşmasından muzdaripseniz, Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) uzmanına gitmelisiniz. Tanı için bir sonraki adım, kan testi de dahil olmak üzere bir dizi nörolojik muayeneyi içerir. Bazen baş uyuşmasının altında yatan koşula bağlı olarak tedavide anti-inflamatuar ve antidepresan ilaçlar reçete olarak verilebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal