Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlıklı bir ağız bakımı için diş fırçasının ve macununun önemi büyüktür. Günde kaç defa dişleri fırçalamak doğrudur? Diş fırçasının ve macununun yapısı nasıl olmalıdır? İşte merak ettikleriniz.

24.06.2019-09:39 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-09:26)

Diş eti ve ağız bakımını yaparken kullandığınız diş fırçası ve diş macunu oldukça önemlidir. Diş minesine zarar vermeyen diş macunu ve diş fırçası seçmenin püf noktalarını sizler için derledik.

DİŞ FIRÇASI NASIL SEÇİLİR?  

Çoğunlukla diş fırçası seçerken diş fırçası kıllarının sert olması daha iyi fırçalayacağı düşüncesi yaygın bir düşünce. Fakat bunun tam tersine sert ne de çok yumuşak kıllı diş fırçaları dişleri iyi temizlediği anlamını taşımıyor. Bilinenin aksine diş minesine zarar vermektedir. 

Diş fırçası alırken göz önünde bulundurmanız gereken diğer bir özellik de diş fırçasının boyutudur. Ağız büyüklüğünüze göre rahat hareket ettirebileceğiniz bir diş fırçası boyutu tercih etmenizde yarar var.

DİŞ MACUNU ALIRKEN BUNLARA DİKKAT  

Öncelikle dişinizin neye ihtiyacı olduğunu bilmeniz lazım, bunun için ilk olarak uzmanınızla görüşmekte yarar var. Diş macunu alırken içerisinde dişleri aşırdırıcı madde olmayan özelliklerin barındırmamasına özen gösterin. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal