Adeti Gecikenler İçin Adet Söktürücü 9 Doğal Yöntem

Kadınların her ay periyodik olarak girdikleri adet döngüsü kimi zaman değişebilir ve adet kanaması gecikebilir. Peki adet gecikmesi durumunda ne yapmak gerekiyor? Adet söktürücü doğal kürler neler? Gelin birlikte bakalım.

22.06.2019-17:19 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-17:10)

Adet olamamak, kadınlarda psikolojik ve fiziksel sıkıntlara yol açabilir. Bu makalemizde hemen adet olmak isteyen kişilere, uzmanların tavsiyelerinden derlediğimiz çeşitli yöntemler derledik.

ADET SÖKTÜRÜCÜ DOĞAL YÖNTEMLER

1. Yöntem

Soğan kabuklarını soyun ve soğanın kırmızı kabuklarını suda iyice kaynatın. Kaynattığınız suyu içtiğinizde 1 saate kalmadan adet kanaması göreceksiniz.

2. Yöntem

Bir su bardağı suyu önce kaynatıp içine bir tutam kekik atıp demleyin. Ilık hale gelince için. Gün boyu adet olana kadar bu yöntemi 2-3 defa deneyin.

3. Yöntem

Bir demet maydanozu güzelce yıkayın. 5 su bardağı suyu tencerede kaynatın. Ocaktan alıp maydanozu içine atıp yarım saat dinlendirin. Suyunu süzüp, bu suyu gün boyunca için.

4. Yöntem

İki adet aspirini kaşıkla ezip toz haline getirip bunu yarım su bardağı suya atın. Sonrasında yarım tatlı kaşığı toz şeker ve yarım tatlı kaşığı balı katıp güzelce karıştırın. Bu karışımı için.

5. Yöntem

Doktorunuza danışıp adet söktürücü kullanabilirsiniz. Adet söktürücü ilaç isimleri şunlardır; Tarlusal 5 mg Tablet, Luteynyl 5 mg Tablet, Duphaston 10 Mg Tablet, Cyclo-Progynova Draje, Apranax Fort 550 mg Tablet, Naprosyn CR 750 mg 10 Tablet, Advil Liquigel 200 Mg 20 Kapsül

6. Yöntem

Bir tane soğanın kabukları ile biraz maydanozu 1 bardak suya koyun ve cezvede 5 dakika kaynatın. 10 dakika demleyip günde 3 defa için.

7. Yöntem

Rezene çayı da adet olmak için etkili çaylardandır. 1 su bardağı kaynar suya 2 çay kaşığı kuru rezene atıp, 3-5 dk demleyip için. Günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

8. Yöntem

Çörek otu ve bal karışımı, adet olmak için en etkili doğal çözümlerden biridir. 1 yemek kaşığı balın içine 1 çay kaşığı çörek otu koyup bunu yiyin.

9. Yöntem

Dereotu en iyi adet söktürücülerindendir. Bir bardak kaynar suya birkaç dal dereotu attıktan sonra 15 dk demleyin, günde iki kez içebilirsiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal