Tırnak Mantarını Vicks Geçirir mi? Tırnak Mantarı Nasıl Geçer?

Tırnak mantarı birçok insanın sık karşılaştığı rahatsızlıklardan biridir. Peki tırnak mantarına ne iyi gelir? Tırnak mantarını geçirecek olan yöntemleri neler? İşte cevabı...

22.06.2019-17:08 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-16:58)

Tırnak mantarının tedavi edilmesinde antifıungal ilaçlar ve tırnak cilası kullanılır. Tırnak mantarının geçmesi adına Vicks krem de kullanılabilir.

TIRNAK MANTARININ BELİRTİLERİ  

Tırnak mantarının ilk belirtisi tırnağın biçiminin yavaş yavaş bozularak renginin sarı, yeşil ya da kahverengiye dönmeye başlaması halidir. Mantar çoğalarak yayıldıkça tırnak giderek sertleşir ve tırnağın şeklinde değişiklikler meydana gelir. Mantar tırnağın deriyle birleştiği bölgeyi yumuşatarak tırnağın düşmesine de neden olabilir.

VİCKS NASIL SÜRÜLÜR?

Vicks krem kafur ve okaliptüs yağı içeriği ile tırnak mantarına doğal bir çözümdür. Vicksi tırnak mantarı tedavisinde kullanmak için tırnağınızı kesebildiğiniz kadar kesin. Sonrasında sabunlu su ile yıkayıp havlu ile kurulayın. Vicks kutusundan yarım çay kaşığı vicks alın. Bir kulak çubunu bu kreme batırdıktan sonra  tırnağınıza bunu sürün. Tırnağınızı bir bezle veya temiz bir tülbentle sarın veya tırnak mantarı ayağınızda ise mutlaka çorap giyin. Sabah ve akşam, günde iki defa bu işlemi tekrarlayın. Sabırlı olun, vicksin tırnak mantarını geçirmesi beş ayı bulabilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal