Balığın Üzerine Neden Helva Yenir?

Balık yemeği yedikten sonra üzerine neden helva yeriz düşündünüz mü? Balığın üzerine yenen helvanın sağlığımıza olan faydalarını sizin için derledik. İşte merak ettiklerinizi sizin için derledik.

24.07.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-12:04) Balığın Üzerine Neden Helva Yenir?

Kalp dostu Omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengin bir besin olan balık aynı zamanda yüksek miktarda iyot, demir, çinko gibi mineraller barındırıyor. Tüm bunları aynı anda yemek sindirim sisteminde de rahatsızlıklara yol açıyor. Çoğu zaman mide bulantısı, şişkinlik, halsizlik hisseder ve kan şekerimiz düşer. Bunun için balığın üstüne hemen tatlı yeme ihtiyacı doğar.

TAHİN BALIKTAKİ AĞIR METALLERİ SIFIRLAR

Balıktan hemen sonra helva yenmesinin tek nedeni bu değil tabiki. Diğer yandan helva barıdnrıdığı tahin sayesinde balık sofralarının sağlıklı bir kurtarıcısı rolünde. 

Zira tahin denizlerdeki kirlilikten sebep balıklarda biriken ağır metalleri sıfırlıyor, radyasyon ve bazı ilaçların yan etkilerinden vücudu koruyor, aynı zamanda vücuttaki fosfor oranını düzenleyerek midedeki asit dengesi normale çeker.

Bu nedenle helva sadece balık sofralarına leziz bir final olmakla kalmıyor, aynı zamanda aşırı miktarda yenmemek kaydıyla sağlığımızı da koruyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal