Süt Obezite Riskini Ortadan Kaldırıyor

Sütün birçok faydasının yanında bir faydası daha çıktı. Sağlıklı beslenme için gerekli tüm vitamin ve kalsiyumu barındıran süt, obezitenin de önüne geçiyor. Peki süt obeziteyi nasıl önlüyor gelin birlikte bakalım.

24.07.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 24.07.2019-10:41) Süt Obezite Riskini Ortadan Kaldırıyor

Hemen hergün her yaş grubundan insanın tüketmesi gereken sütün, obezite riskini de önlediği belirlendi. Peki süt obeziteyi nasıl engelliyor gelin birlikte öğrenelim.

HER GÜN TÜKETİLMESİ GEREKİYOR  

Prof. Dr. Murat Baş, bilhassa çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde proteinin oldukça önemli olduğuna değindi. Yüksek kalitede, gerçek protein içeren sütün her gün içilmesi gerektiğini söyleyen Baş, sütte bulunan proteinler diğer yiyeceklerde mevcut proteinlerden daha yüksek kalitede olduğunu vücudumuzun sütteki proteininin tamamına yakınını sindirdiğini sdile getirdi. Bu sebeple süt en sağlıklı protein kaynağı olan gıdalar listesinin başında geliyor...

OBEZİTE RİSKİNİ AZALTIYOR! 

Sütün toplumda yalnızca kalsiyum kaynağı gibi görülmektedir, süt aynı zamanda fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi diğer birçok minerali de bünyesinde barındırmaktadır. Son 20 yılda, süt ürünleri proteinleri üzerine yapılan araştırmalarda süt ürünlerinin proteinlerinin hipertansiyon, dislipidemi ve hipertansiyon üzerine direk pozitif etkileri bulunmaktadır. Süt ürünleri proteinleri bununla beraber yağsız vücut kitlesini artırma ve obeziteyi azaltma aracılığıyla dolaylı yoldan metabolik sağlığa iyi gelmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal