Antibiyotik Yerine Propolis Kullanın

Bal arılarının kovanlarının her türlü tehlikeli hastalığa iyi geldiğini söyleyen Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, antibiyotik yerine propolis tüketilmesi gerektiği konusunda öneride bulundu.

04.02.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-16:31) Antibiyotik Yerine Propolis Kullanın

Bal arılarının kovanlarının her türlü tehlikeli hastalığa iyi geldiğini söyleyen Prof. Dr. Sevgi Kolaylı, antibiyotik yerine propolis tüketilmesi gerektiği konusunda öneride bulundu. İşte detaylar...

15-20 YIL SONRA ANTİBİYOTİK KULLANMAYACAĞIZ

Propolisin içerisinde polifenoller ve bileşenler olduğunu anlatan Kolaylı, çok yüksek antioksidan kapasitesinin olduğunu belirtti. Propolisin her derde deva olduğunu ifade eden Kolaylı, "Propolisin antibiyotik değeri var. Piyasada 3 ya da 5 çeşit antibiyotik var, bu antibiyotiklere karşı da mikroplar giderek direnç kazanıyor. Belki de gelecek 15-20 yıl sonra antibiyotik kullanmayacağız. Ama propolis öyle değil, doğal olduğu için çok iyi bir antibiyotik özelliği taşıyor. Antibiyotik yerine propolis tüketilmelidir." dedi.

YAN ETKİSİ NEREDEYSE YOK

Propolisin vücuttaki sağlıklı hücreleri korurken, kanser hücrelerinin gelişimini durdurduğunu vurgulayan Kolaylı, yan etkisinin ise yok denilecek kadar az olduğunu dile getirdi. Ayrıca özellikle kış aylarında yaygınlaşan grip enfeksiyonlarına karşı, propolis, bal ve zencefil tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal