Ağız Suyu Diyabet Riskini Arttırıyor!

Dişleri fırçaladıktan sonra ağzı temizlemek için ağız gargarası kullanılıyor ama yapılan araştırmalar bunun diyabete yol açtığını belirtiyorlar.

11.10.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-09:29)

Amerika’da yapılan bir araştırmada kullanılan ağız suyu ya da gargaranın diyabet ihtimalini yüzde elli arttırdığını keşfetti.

AĞIZ SUYU DİYABET RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Porto Riko'da, oldukça kilolu ve obez yetişkinleri üç senelik bir zaman süresince takip eden, periodontal ve oral hijyen değerlendirmeleri dahil uzun zamanlı bir araştırma yapıldı. Çalışmaya göre; başlangıçta günde 2 kez veya daha çok gargara kullananların diyabet riskinin ortalama yüzde 50 oranında arttığı neticesine varıldı. Gargara, ağız boşluğunda anti bakteriyel etkilere sahip fakat oral bakteriler tükürük nitrat-nitrit-nitrik oksit yolunda önemli bir rol oynar ve düşük nitrik oksit düzeyleri, insülin direncinin yanı sıra hipertansiyon ve kardiyovasküler problemleri de ters ilişkili. Diş doktoru Pertev Kökdemir, cerrahi işleminin ardından gibi zorunlu bir hal olmadıkça hastalara gargara reçete etmediklerini, ağız sularının da etkin fırçalama sağlayamayan veya ağız hijyeni düşük olan insanlara önerildiğini belirtti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal