Raynaud Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Raynaud hastalığına dair ne olduğu ve hangi işaretlerle kendini belli ettiğine dair sorular kafalarda soru işareti oluşturuyor. İşte. o soruların cevapları…

10.10.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-16:05)

Raynaud hastalığına dair bilinen en yaygın şey ellerdeki beyazlama ya da morarmadır. Peki, sebebi nedir? Raynaud hastalığının belirtileri nelerdir?

RAYNAUD HASTALIĞI NEDIR? BELIRTILERI NELERDIR?

Raynaud'un başladığının ilk işareti el ve ayak parmaklarında hemen meydana gelen renk değişikliğidir. İlk başlarda kan dolaşımı devam etmemeye başladığı için ellerinizin rengi beyaza çevrilir. Ardından ise kan dolaşımı yetersizliğinden morarmaya geçer. Raynaud hastalarının en çok görülen belirtilerden biri, ellerinizin ve ayaklarınızın asla ısınamadığı duyusudur. Bu hal sıkışan kan damarlarının beden ısısını koruduğu için ısınamama hissiyle meydana gelir. Raynaud hastalığının işaretleri üç biçimde ortaya çıkar. Birincisi, hastalarda sıcaklık 10 dereceye düştüğünde ve soğuk suda ellerde aniden morarma ve ağrı başlamasıdır. İkincisi ise duyarlı, hassas ve genç kadınlarda çoğunlukla görülen heyecan halidir. Üçüncüsü ise hormonlardır. Kadınlarda, erkeklerden 10 kat daha çok görülür. İşaretler ergenlikten sonra meydana gelir ve menopozla azalır.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal