Kilo Aldırmayan ve Diyabet Yaptırmayan Şeker Alüloz Nedir?

Şeker ile aynı tada sahip olup kilo aldırmayan ve diyabet yaptmayan şeker alüloz hakkında halen araştırmalar sürse de bazı kesimler umutlu.

24.08.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-13:30) Kilo Aldırmayan ve Diyabet Yaptırmayan Şeker Alüloz Nedir?

Herkesin rüyası gerçek oluyor. Şekerli besin yesek bile zararını görmüyoruz. Bunu sağlayan ise alüloz şeker oluyor. Ancak halen araştırma aşamasında.

ALÜLOZ ŞEKER HAKKINDA YAPILAN ARAŞTIRMALAR

Almanya'daki çalışmacılar tarafından maliyeti düşük ve rahat bir biçimde üretilmesi için bir yol bulunduğu açıklanan alüloz şeker hakkında vücut bu maddeyi tutamadığı için kiloya sebep olmadığı ve şekerin yüzde 70’ine eşdeğer bir lezzetin söz konusu olduğu belirtiliyor. Kesinliği hakkında bilim adamlarından cevap gelmese de bazı araştırmalar yapılmış. Matsutani Chemical Industry ve Japonya'nın Nagazaki Üniversitesi'ndeki çalışmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırma, nadir bir şeker olan d-alülozun (d-psikoz olarak da adlandırılır) yemeğin ardından yağ oksidasyonunu artırarak ve karbonhidrat oksidasyonunu azaltarak tüketicinin kilolarını idare etmelerine destek olabileceğini buldu. Ancak bilim dünyasında halen tartışmalar neden olan bir muğlaklığa sahip.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal