Sağlık çalışanına şiddetin sonu gelmiyor! Sakarya'da doktorla tartışma yaşayan hasta yakını hastanede dehşeti yaşattı

Türkiye'nin son günlerde gündeme gelen sağlık çalışanlarına şiddet olaylarına bugün bir yenisi daha eklendi. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde doktorla tartışma yaşayan hasta yakını, tartışmanın sonlanması için araya girmeye çalışan hemşire ve ebeyi darp etti. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şiddet eylemenin sonuna kadar takipçisi olacakları ifade edildi.

11.07.2022-16:50 - (Son Güncelleme: 11.07.2022-17:24) Sağlık çalışanına şiddetin sonu gelmiyor! Sakarya'da doktorla tartışma yaşayan hasta yakını hastanede dehşeti yaşattı

Gelen bilgiler doğrultusunda, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde gerçekleşen bu korkunç olayda, hasta yakını doktorla tartışmaya başladı. O esnada tartışmanın büyümesini önlemek ve sonlanmasını sağlamak için araya girmeye çalışan hemşire ve ebe hasta yakını tarafından saldırıya maruz kaldı.. Hastanede bulunan güvenlik görevlilerinin kavgayı ayırmak için yaptığı müdahale ile son bulan olaya dair sağlık çalışanları, hasta yakınını şikayet etti. Sonrasında ise polis ekipleri tarafından karakola götürülen hasta yakını ile sağlık çalışanlarının ifadesine başvurulduğu kayıtlara geçti.


Sağlık müdürlüğünden açıklama

Sağlık çalışanlarının darp edilmesine dair Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, 'Son günlerde hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik sebebi ne olursa olsun asla kabul edemeyeceğimiz sözlü ve fiili şiddet olaylarının yaşanmasını üzülerek takip ediyoruz. Son olarak SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde iki sağlık çalışanımızın hasta yakınları tarafından darp edilmesini de esefle kınıyoruz. İşi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sonuna kadar takipçisiyiz' açıklamalarında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal