Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi: 8 bin personel alımı gerçekleşecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Ayrıca İŞKUR üzerinden kura ile 8 bin işçi alımı yapılacağını müjdeledi.

05.03.2024-15:29 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-15:29) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi: 8 bin personel alımı gerçekleşecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alımıyla ilgili ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı ve İŞKUR üzerinden kura ile 8 bin işçi alımı yapacaklarını müjdeledi. Bakan Koca, başvurular arasından kura ile yapılacak işçi alımının noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirileceğini belirtti. Mülakat olmadan yapılacak yerleştirme işlemlerinin kısa süre içinde tamamlanacağını ifade ederek, “İş-Kur’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” dedi.


‘Tıp Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Sonuçları’ açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ÖSYM'nin Tıpta Yandal uzmanlık eğitimi sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek şu açıklamada bulundu:

“Son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacak. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz.”


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal